ЛАЙФСТАЙЛ

Ето кой кой е във “Фермата“, горещи признания още на старта СНИМКИ

Новият сезон на „Фермата“ вече е факт, а с него един по един ще започнат да се разкриват и новите участници. Между тях обаче, има и стари, от предишни сезони, които са амбицирани да изненадват неподозирано.

Вместо да ги чакаме един по един да се откриват пред останалите обаче, ви представяме всичко за всеки в аванс

ОТБОР НОВИ НАДЕЖДИ – ЖЕНИ

Симона Милова

Симона Милова на 26 години, от Клисура, но живее в Пловдив. Офис мениджър.

 На 13 години се отделя от родителите си, за да учи във френската гимназия в Пловдив. Пет години живее на общежитие под строг учителски контрол и това изгражда характера й. Завършва право в Пловдивския университет и окончателно се установява под тепетата. Днес е специалист в компания за поддръжка на медицинско оборудване.

Участва в световния конкурс „Мис Туризъм Свят“ в Малайзия и печели специалната награда – Model of the World. Наясно е, че предстоящите месеци във „Фермата“ ще бъдат коренно различни от конкурс за красота. „Не ме е страх от селската работа. Родителите ми се занимават с рози и гъби, и аз от малка съм по нивите. Моята сила са голямото ми сърце и чистата ми душа“, казва Симона.

До този момент е имала три сериозни връзки, но все още очаква да срещне голямата любов. Разделила се е с последния си приятел, защото бил ревнив, а тя обича свободата си. Влиза във „Фермата“ със своя домашен любимец – бернската овчарка Тори.

Мирела Русева

Мирела Русева е на 27 години от Бургас, но живее в София. Мениджър продажби. „Аз съм слънце, огън и пожар“, казва една от най-позитивните, бъбриви и емоционални участнички в този сезон на „Фермата“. Бързо и лесно се напасва към нова среда и непознати хора, и има сериозни планове за успех в предаването.

Мирела е завършила английска гимназия в Бургас. Заминава за Великобритания, за да учи счетоводство, финанси и мениджмънт. Три години живее в Нотингам, но сърцето я дърпа обратно към България и тя се прибира. „Като типична провинциалистка, къде да отида – хоп, в София. Започнах работа в международна компания. Целта ми беше да докажа, че България е прекрасна и тук можеш да се развиваш и да живееш чудесно. Е, успях“, казва Мирела, която е изключително забавен образ, тя обича да е център на вниманието. Никога не скучае. Не познава и златната среда. Трудно й е да си държи езика зад зъбите и често си пати от това.

Аксения Михайлова

Аксения Михайлова е на 28 години, от Плевен, но живее в Поморие. Домакиня. Семейството е смисълът на живота й, но сега има нужда да заяви себе си. Родена е в Плевен, а расте в близкото село Гривица. Благодарна е на родителите си, че я възпитават в качества и ценности, които вече са позабравени и демоде сред младите.

След гимназията започва да учи счетоводство в Свищов, но е принудена да работи, защото семейството й няма възможност да я издържа. След първи курс става сервитьорка в Поморие, където среща мъжа на живота си и остава при него. Заедно са вече 10 години, най-голямото им богатство са двете им деца.

Аксения все още също се чувства като дете. Жадува за приключения, за силни емоции и себепознание. Бивша лекоатлетка, тя има нужда да се доказва и да бъде първа. С „Фермата“ иска да се върне във времето, когато е била много силна, смела и мотивирана.

Милена Стефанова

Милена Стефанова е на 29 години, от град Опака. Учител. Едва на 7 години научава какво е мотика и работа на полето. Бойното й кръщене е в обора при овцете, агнетата, козите и прасетата, които семейството й отглежда. В пети клас започва да работи, а със спечелените пари си купува тетрадки и дрехи, защото родителите й нямат достатъчно средства. „Не съжалявам за нищо, защото се научих на труд, дисциплина, отговорност и упоритост. Имам сестра близначка и по-голям брат. Горда съм, че и тримата завършихме висше образование“, казва Милена.

Днес тя е учител в село Крепча. Преподава история и география на мюсюлмански деца от 5-и до 7-и клас, повечето от които не говорят добре български. „Много си обичам работата – нищо, че е трудна“, казва Милена, която е възпитана в ценностите на старото време, в почит и уважение към другия и в готовност да помага. Във „Фермата“ влиза с ясна цел и послание: „Искам да покажа, че има работливи и грижовни момичета, които бачкат, а не само гримирани кокони, които само топлят столовете“.

Камелия Кузнецова

Камелия Кузнецова е на 32 години, от Велико Търново, но живее и във Флорида. Хандбалист и грумър. Животът й е труден и заплетен. Расте в семейство, в което домашното насилие е ежедневие. Баща й постоянно тормози физически майка й. За Камелия тренировките по хандбал са спасение, което я държи далеч от домашния ад.

През 2013 година емигрира в САЩ. Омъжва се след кратка връзка и забременява непланирано. Съпругът й влиза във военновъздушните сили, а тя остава вкъщи с дъщеря им. Двамата не се разбират. След 5 години психически тормоз и изневери от страна на половинката й, Камелия подава документи за развод и се връща в България. Междувременно тя също кандидатства в американските военновъздушни сили.

„Исках да натрия носа на мъжа ми. Да му покажа, че ме бива повече от него във всичко. Изкарах изпитите, но разводът пречи на постъпването ми в Air Force. Правата ми се пазят до януари следващата година“, обяснява тя. В момента Камелия се развежда онлайн. Колебае се дали да не остане окончателно в Търново и да реализира мечтата си да бъде фризьор на кучета. Бившият й хандбален отбор „Етър 64“ също я иска в редиците си. „Във „Фермата“ мечтая да се събудя за нов живот и да се влюбя“, казва тя.

Елена Кузмова

Елена Кузмова е на 35 години, от Гоце Делчев, но живее в София. Финансист-анализатор. Отгледана е в скромно семейство. Расте обичана, но затворена и притеснителна. Заляга здраво над учебниците, защото само така се чувства оценена. Превръща се в изпълнителен и отговорен човек. От понеделник до петък учи, а от петък до неделя работи на село – сее, копае и гледа тютюн.

Елена завършва финанси и публична администрация в София. Днес работи в най-голямата частна американска компания за субсидиране. Става рано, ляга късно, готви, чисти, пазарува. „Аз съм като един неспиращ мотор. Научила съм се да бъда кротка като котка, подвижна като водата и силна като огъня“, казва Елена. От 15 години тя върви рамо до рамо с мъжа си, имат две деца. Вярва в семейните ценности и предаността. „Влюбих се в идеята, каузата и душата на „Фермата“. Влизам, за да направя нещо само за себе си, да освободя авантюриста в мен и да покоря света“, категорична е тя.

Мажена Панова

Мажена Луция Риш-Панова е на 56 години, от Краков, но живее в София. Акушер-гинеколог. От 15 години тя е шеф на патологията в болница „Света София“ и е един от най-уважаваните гинеколози в България. В нейните ръце за първи път проплакват децата на популярни българи като Мария Илиева, Димитър Рачков, Криско и Евтим Милошев.

Родена е в Полша, но от 30 години живее у нас. В България среща любовта на живота си. Със съпруга си създават прекрасно семейство, имат син. Мажена е католичка, а религията е изключително важна за нея. „Вярващият човек е по-възпитан, по-отговорен и има страх от Възмездието. Конкретно аз съм много амбициозна. Обичам реда, чистотата и дисциплината както на работното място, така и в личния ми живот“, обяснява лекарката.

Младият й дух я поддържа в добра физическа, психическа и емоционална форма. Кара ски и три пъти седмично играе тенис. Редовно излиза с приятелки, с които се забавлява до зори. Във „Фермата“ я водят изключителният й хъс за живот и нови емоции.

ОТБОР МИНАЛО СТАРИ ГЕРОИ – МЪЖЕ

Яни Андреев

Яни Андреев е на 33 години от Хасково, но живее в село Козлец. Пчелар. Победител във „Фермата“ 3. Преди пет години влиза в предаването като аутсайдер, но излиза с високо вдигната глава. Спомня си за приключението с вълнение. До ден днешен не може забрави епичния дуел със своя кумир, волейболиста Владо Николов.

Въпреки че спечели голямата награда в третия сезон, все още не я е похарчил. „Седи си в банката. Защото съм научен, че готови пари най-лесно се харчат“, обяснява Яни, който продължава да гледа пчели и лозя. От 100, кошерите му са станали 300. Учи и магистратура „Технология на виното“. Яни влиза отново във „Фермата“, за да даде пример на трудолюбивите българи. „Знам, че е трудно да бъдеш производител. Много хора се отказват. Но аз искам да им покажа, че с труд и упоритост можеш да правиш това, което обичаш“, казва той.

Деян Каменов

Деян Каменов е на 38 години, от София. Музикант и вокалист на „Д-2“. Победител е в четвъртия сезон на „Фермата“. Преди 4 години се е впуснал в приключението, защото след повече от десетилетие музикантски живот, концерти и пътувания, изпитал нужда да спре за момент и да си подари спокойствие и хармония.

Влиза отново в предаването заради тръпката. „Мечтая си пак да съм с готини хора около огъня. Ние бяхме задружни и в работата, и в купона. Не бяхме вълчета, дошли за късче месо, а глутница, която се бори заедно. Иска ми се пак да е така. Напоследък обществото е доста разединено, а ние трябва да търсим причини да се събираме“, казва Дидо.

С участието си във „Фермата“ тази година той иска да покаже най-доброто от себе си и да даде пример на сина си, 2-годишния Дейвид. В предаването влиза с китарата си, защото вярва, че музиката обединява.

Димитър Господинов – Гуспа

Димитър Господинов – Гуспа е на 40 години, от София. Развива собствен бизнес и организира приключения сред природата. Емблематичен участник от Сезон 1 на „Фермата“, в която влиза като градско момче, но излиза променен завинаги. В предаването за пръв път вижда крава, за пръв път дои, за пръв път рине обор.

„Беше труден сезон с тежки условия и ужасна изолация. Но чувството да си пръв в нещо е уникално“, спомня си той. Гуспата участва в Сезон 1 и за да вдъхнови всички деца, които страдат от детска церебрална парализа като неговия син. След като отпада на крачка от финала, започва да организира приключения сред природата.

Димитър вярва, че всеки има право на втори шанс. Впуска се в новия сезон, за да усети магията отново. „Фермата е вълча пътека, по която трябва да преминеш, оголил зъби, но да останеш човек“, казва той.

Ангел Тенев

Ангел Тенев е на 43 години, от село Караджалово. Собственик на транспортна фирма. Един от атрактивните участници във „Фермата“ 6. Прочу се с притчата за добрия и лошия вълк, който всеки храни в себе си. Твърди, че в новия сезон на предаването влиза само с „добрия вълк“.

„Първото ми участие във „Фермата“ беше като първото влюбване – бурно и неосъзнато. Емоциите ме завладяха, бушуваха в мен като в хлапак. Второто ми влизане е различна любов – зряла и осъзната. Знаеш как да я пазиш, внимаваш да не повториш старите грешки. Много съм надъхан за победа“, казва Ангел.

Между сезоните на предаването не се е променил. Продължава да живее на село, при земята. Бизнесът му се е свил заради пандемията. Мечтата му е да си намери половинка, но досега не е срещнал подходяща за него жена.

Чавдар Христанов

Чавдар Христанов е на 46 години, от Плевен. Хлебар. Отдаден е на професията си и на голямото си семейство. Идеалист, със силно развито чувството за справедливост. След 20 години брак все още е влюбен в жена си.

Чавдар е познат от „Фермата“ 7, в която не успя да спечели битката между хляба и зрелището, но разпалено отстояваше традиционните си ценности. „Трябваше да сипвам на останалите участници на час по лъжичка, но на моменти сипвах с черпака“, анализира той.

В новия сезон на „Фермата“ Чавдар се зарича да бъде по-дипломатичен. Отново ще търси себепознанието. „То минава през очите на хората. Те са огледала, в които се взирам, за да открия скритите си, невидими за мен черти“, казва хлебарят. За Чавдар „Фермата“ е и място, което обединява и затова сега влиза не само с кавал и тъпан, но и с джура гайда.

Серафим Василев

Серафим Василев е на 47 години, от Лом. Хлебар. По-известен е като Финци, един от финалистите във „Фермата“ 2. „Ще помня това приключение цял живот. Бяхме много хубави хора, имахме сговор, джентълменство. С участието си в предаването останах в историята. Един ден, когато вече ме няма, децата ми ще могат да си пуснат записите, да ме гледат и да се гордеят с мен“, казва той.

Шест години след първото му участие във „Фермата“, Серафим е преживял много. Вдигнал е сватба, родило му се е момиче. Дъщерите от първия му брак са пораснали, сгодили са се и са поели по свой път. Бизнесът му процъфтява. Обновил е пекарната си, разработил е два ресторанта. „В живота обаче има и върхове, и спадове. За това време загубих и много близки хора. Но човек трябва да се стегне и да продължи напред“, казва той.

Серафим влиза отново във „Фермата“, за да обработва земята с любов, да се грижи за животните и да бъде пример за достойно участие.

Гечо Гечев

Гечо Гечев е на 56 години, от село Голец, но живее в Лиеж, Белгия. Автотенекеджия и бояджия. Във „Фермата“ 3 той се превръща във вожд и баща на участниците. Обича и да работи, и да се весели. В новия сезон каузата му остава същата – да покаже, че селяните са добри хора. „Няма значение какво образование имаш, важното е да притежаваш голямо сърце. Само то може да сплотява и обединява“, казва Гечо.

Все още е емигрант в Белгия, но е създал там своята малка България. Синовете му са си купили къщи до неговата и така са създали мечтания чифлик, като от Гераците. Гечо е възстановил и старата си къща в Голец, в която си идва веднъж годишно. В последните месеци преживява голяма радост – вече е дядо.

ОТБОР СТАРИ ГЕРОИ – ЖЕНИ

Веселка Маринова

Веселка Маринова е на 25 години, от село Борима, но живее в Троян. Победител във „Фермата“ 5. Влиза в петия сезон на предаването като момичето от село Борима, а излиза като първата жена победител във „Фермата“. Пристъпва в приключението плахо, но постепенно придобива смелост, сила и мъдрост. Създава страхотни приятелства.

След като излиза от „Фермата“, Веселка прави стъпки към своята независимост. Разделя се с мъжа си и се мести с децата си в Троян. Спира да се занимава с дърводобив, продава конете си и започва да изработва сувенири и бижута. Завършва техникум със специалност „Горски лесовъд“.

Веселка не спира дотук. С наградата от участието си във „Фермата“ купува стара къща в село Борима, която обмисля да стегне и да превърне в къща за гости. В новия сезон на предаването влиза като силен ветеран със заявка за победа.

Валерия Дочева

Валерия Дочева е на 28 години, от Стара Загора, но живее в Бургас. Треньор по художествена гимнастика и табата инструктор. Позната е от „Фермата“ 3. Участието й в третия сезон на предаването минало като сън. Спомня си само любовната драма, която е преживяла. Сега, няколко години по-късно, е по-зряла и „щастливо свободна“.

„Най-сериозно и отговорно казвам, никакви любовни драми този път! И на баща ми, и на братовчедка ми съм обещала. Ако някой мъж ме заговори, ще се обръщам на другата страна!“, смее се Валерия. В продължение на две години тя преподавала художествена гимнастика в Хърватска, но се чувства самотна в чужбина и се прибира в България. Сега преследва мечтата си да има собствен спортен център.

„Всичко в живота ми започна да се подрежда както искам. В този момент дойде най-хубавото – предложението да вляза за втори път във „Фермата“ и отново да преживея приключението“, казва тя.

Лилия Семкова

Лилия Семкова е на 27 години, бесарабска българка от Украйна, но живее в София. Певица. Става популярна с участието си в четвъртия сезон на „Фермата“. В предаването се научава да работи наравно с мъжете, да оцелява в трудни условия и да готви за всички. В онези дни обаче няма самочувствие и страда от много комплекси.

„Едва когато сложих носията и се погледнах в огледалото осъзнах, че не съм несигурно момиченце, а красива, силна жена“, казва Лилия. След като излиза от предаването, кариерата й на певица тръгва нагоре. Получава покани за участия, прави авторски парчета и клипове. „Усещам любовта на хората, но в личен план съм много самотна. Още не съм намерила човека до себе си и не съм създала семейство, а се чувствам готова за това и го искам“, твърди тя.

Лилия се определя като традиционалист с модерен привкус. Влиза в новия сезон на „Фермата“, за да припомни на всички, че без обичаите, фолклора и историята нямаме бъдеще.

Нина Гъдева

Нина Гъдева е на 32 години от Пловдив. Учителка. В четвъртия сезон на „Фермата“ тя е част от групата на емигрантите. С останалите участници заварват порутената къща на дядо Петко, която трябва да възстановят. „Имаше страшно много трудности, но обикнах работата, уроците по история, вечерите край огъня, смеха, близостта до земята и контакта с животните“, казва Нина.

След като излиза от „Фермата“ веднага се качва на самолета, за да се прибере при семейството си в Англия. По пътя плаче, защото не иска да живее в чужбина, далеч от корените си. Не след дълго се връща с мъжа си в Пловдив. Започват живота си отначало. Нина става учителка на село, стартира и малък бизнес с детска козметика. Днес се чувства удовлетворена и оценена.

Влиза в новия сезон на „Фермата“, за да бъде полезна със своите послания. „Ще бъда истински щастлива, ако успея да бъда пример за младите учители или да дам кураж на някого да се върне в България“, казва тя.

Ваня Илиева

Ваня Илиева е на 38 години, от София, яхтена стюардеса. Победител във „Фермата“ 6. Популярна е като Хепи Ванче заради вечната си усмивка и непресъхваща енергия. „Във „Фермата“ се научих на всичко – да цепя дърва, да меся питка, да готвя леща, да бъда силна. Когато изпълнихме мисията си, усещането беше велико“, казва победителката в шестия сезон на предаването.

След „Фермата“ Ваня, която години наред работи като яхтена стюардеса, остава в България. Трудно й е да изгради живота тук, но се бори и не се отказва. Все още не е изхарчила и стотинка от наградата си, защото не я очаквала и не е решила в какво да инвестира парите. „За мен голямата ценност беше приключението“, споделя тя.

На прага на „Фермата“ 8 се чувства притеснена, но и развълнувана. „Това предаване не е просто риалити, а училище по живот“, категорична е Хепи Ванче.

Альона Михайлова

Альона Михайлова е на 39 години, от Санкт Петербург, но живее в Сливен. Развива фирма за ресторантско оборудване. Майка й е украинка, баща й – руснак. Самата тя се определя като българка. Гръмогласна, самоуверена и напориста, Альона не обича да губи. Ветеран е от Сезон 1 на „Фермата“. Още помни трудностите, с които тя и останалите участници са се справяли. Смята, че при предишното си участие не е показала всичко от себе си, затова сега се завръща в предаването, готова да се разкрие изцяло.

Альона е щастлива майка и съпруга. С мъжа си развиват фирма за ресторантско оборудване. Живеят в Сливен. „Обичам го този град, за мен той е златната среда на България! До ден днешен и за секунда не съжалявам, че го избрах пред Санкт Петербург“, казва тя.

ОТБОР БЪДЕЩЕ НОВИ НАДЕЖДИ – МЪЖЕ

Евгени Коев

Евгени Коев е на 25 години, от Казанлък. Потомствен полицай. Всички във фамилията му са полицаи – дядо му, баща му, чичо му. Брат му също иска да влезе в професията.

Евгени е модерен млад мъж, но е свързан с миналото на своя роден край и на фамилията си. Живее в Казанлък със съпругата си. Оженили са се млади и засега не бързат да имат деца. Отглеждат много домашни животни, а той прави мезета и ракии. Свири на духови инструменти, на тъпан и барабани. Влиза във „Фермата“ със своята гайда.

„Дядо ми ме научи на всичко. Той ме изгледа, направи ме човека, който съм. Смъртта му е най-тъжният момент в живота ми. Моето участие във „Фермата“ е начинът ми да му отдам своята почит. Дядо мечтаеше да ме види в предаването“, казва Евгени.

Владислав Симанел

Владислав Симанел е на 32 години, роден е във Вилнюс, живее в София. Диетолог и фитнес треньор. Популярен е като г-н Морков заради любовта си към растението, което използва в различни ястия.

„Аз съм интернационален човек. Майка ми е от Украйна, баща ми – от Беларус. Те се запознават в Латвия, а аз съм роден в Литва“, обяснява той. На 21 години заминава за Лондон, но след много провалени опити да си намери работа в модната индустрия става барман в ресторант на Джейми Оливър. Потиска се, изпада в депресия, напълнява. Това е причината да започне да се интересува от здравословното хранене. Става диетолог и фитнес треньор.

Междувременно се запознава с българка, женят се и идват у нас. Преди 2 години се разделят, но той остава в страната ни. Продължава да се занимава със здравословно хранене и развива бизнес с ароматни чорапи. Запознава се с момиче от Узбекистан и двамата не искат да напускат България. „Живея един път и искам да пробвам всичко в този свят. Новата ми цел е да спечеля „Фермата“, твърди Владислав.

Георги Димитров

Георги Димитров е на 33 години, от София. Търговски представител. „Аз съм обикновен човек. Не съм алчен, доволен съм от живота си, добряк съм, обичам семейството си и съм щастлив. Това са нещата, които ме отличават от останалите хора“, казва той.

Георги е бивш баскетболист от „Локомотив“, а голямата му страст са видео игрите. Отдаден геймър е. Готов е ожесточено да спори с всеки, който твърди, че компютърните игри са вредни. Другата му голяма страст е нумизматиката. Всяка събота е на битака в търсене на „съкровища“.

Дълго е живял в Дания, оженил се за българка, имат две дъщери. Преди три години всички окончателно се прибират в България. Свободното си време семейството прекарва на вилата си в село Борика. „Работата там ми дава увереност, че ще се справя с всичко във „Фермата“, казва Георги.

Радослав Колев

Радослав Колев е на 34 години, от София. Фитнес треньор и баскетболист. „Родих се в семейство без мъжка подкрепа, но станах силно обичащ, уважаван и незаменим. Животът ме принуди от малък да се боря с него. Когато бях на 3 години, родителят ми от мъжки пол ни изостави със сестра ми. Въпреки това, с помощта на нашата майка, сме здрави и изучени до магистърска степен“, казва баскетболистът и капитан на Локомотив София.

Голямата страст на Радо е работата му като фитнес треньор и заниманията му с деца. Иска да бъде пример за най-малките и да им помогне да заобичат спорта. С тази амбиция миналата година основава спортен клуб „Българи“. През последната година се посвещава на мечтата си за кинокариера. Завършва актьорско майсторство и кара курсове за каскадьор в Киноцентъра.

Целта му е да спечели „Фермата“ и да инвестира голямата награда в спортната база на своя клуб.

Иван Трифонов

Иван Трифонов е на 35 години, от София. Безработен. Завършил е спортно училище, а след това Лесотехническия университет. Дипломиран агроном. От 12 години се занимава професионално със спортна стрелба и е част и от националния ни отбор.

Преди пандемията е извършвал цялостна поддръжка на сгради. Коронавирусът убил бизнеса му, защото хората вече масово работят от вкъщи и офисите затварят. Иван не е лесен характер.

„Хората около мен най-вероятно биха казали, че съм див, необуздан и дързък. Не си премълчавам нищо и тези, които не ме познават, се обиждат. Всъщност аз съм човек, който не понася лицемерието, предателството и насилието над животни“, обяснява той. От дете предпочита да е в полето, гората или блатата около София, и да изучава различни „твари“. Иска да чува птици, а не клаксони и да вижда дървета и облаци, а не коли и сгради. Голямата му страст са орнитологията и морският риболов.

Влиза във „Фермата“ с намерението да си намери истински приятели.

Калин Евтимов

Калин Евтимов е на 35 години, от София, но живее в Долна Диканя. Строител. Отраснал е в семейство на спортисти и е трикратен шампион по хандбал. Печелил е Купата на България, има участие на европейско и световно първенство. През 2008 година заминава да играе в Кипър, където среща бъдещата си съпруга – украинка и също хандбалистка.

Година след като се запознават, двамата се женят и се прибрат в България. Ражда им се дъщеричка. След като войната в Украйна избухва, успяват да изтеглят в България повечето роднини и близки на жена му.

Калин има бригада за ремонти, бизнесът му се развива добре. Наскоро той и семейството му напускат София, за да се заселят в село Долна Диканя. „Обожавам състезанията. „Фермата“ обаче не е само битки, а е предаване с кауза. Обичам традициите и историята, и мисля, че имам качествата да стигна напред в играта“, казва той.

Георги Корчев

Георги Корчев е на 47 години, от Русе. Кметски наместник е на най-малкото българско село Пепелина. Никой от рода му не е бил свързан със земята. Самият той дълго се е занимавал с търговия, но стресът му дошъл в повече. Кандидатствал за кметски наместник на Пепелина и тази година празнува първите си 7 години селски живот.

„Откакто земята стана моят храм, започна да ми се намества акълът. Думите съвест, чест, достойнство, вяра, доброта и смирение са собствените ми Божи заповеди. Опитах се да загърбя суетата, завистта, стремежа към материалното. Разказвам на хората, че на село животът е по-красив, храната – по-вкусна, а удоволствието от свършената работа – по-голямо“, казва Георги. За него „българщината“ е стремежът към старите ценности и традиции.

Георги е работяга. Умее много неща – готви, меси хляб, зида, строи. Тежи си на мястото. Определя се като широкоскроен човек, толерантен към чуждите мнения, вяра и навици. Същевременно има болезнено чувство за чест, достойнство и справедливост.

ПРОЧЕТИ

Back to top button