СВЯТ

Германия посече украинските бежанци!

Поради големия брой бежанци от Украйна и лица, търсещи убежище от други страни, дванадесет от 16-те германски провинции в момента отказват да приемат повече лица, търсещи закрила, съобщи списание „Фокус“.

От германското МВР обаче успокояват, че това не е нищо необичайно.

„На фона на големия брой пристигащи в момента дванадесет провинции са активирали блокиране на системата за първоначално разпределение“, заяви говорителка на федералното министерство на вътрешните работи пред вестниците на Редакционснецверк Дойчланд (RND).

„Тежестта върху федералните провинции е резултат от ситуацията с бежанците от Украйна и общата миграция“, добави говорителката.

„Освен това в момента се наблюдава и увеличаване на задържанията по балканския маршрут.“

Като цяло общият брой на хората, които са избягали от Украйна в Германия от началото на войната, е над 980 000 души, въпреки че напоследък се увеличават средно с по 875 души на ден, каза говорителката. Министерството е наясно, че няколко федерални провинции са изразили загриженост, че скоро ще достигнат границите на своя капацитет, пише БТА.

Въпреки това временните затваряния като сегашните „не са нещо необичайно“, добави говорителката. „Освен това разпределението все още е възможно, тъй като големите провинции продължават да приемат хора и в момента.“

ПРОЧЕТИ

Back to top button