СВЯТ

Хеликоптер се разби в Турция, загина важен полицейски шеф ВИДЕО

Полицейски хеликоптер се разби в Югоизточна Турция. И двамата пилоти са загинали, един човек е ранен.

Хеликоптер на Генералната дирекция по сигурността се е разбил край град Нурдагъ, окръг Газиантеп, съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в „Екс“.

Единият от загиналите пилоти е  шефът на пилотската полиция Джемил Гюлен, а вторият – пилот на договор, е Левент Йозтюрк.

Техникът, третият човек на борда, е бил ранен и откаран в болницата.

Според изявлението на вътрешния министър хеликоптерът с трима души на борда е излетял снощи от град Хатай за Газиантеп.

“Последната връзка с хеликоптера е била регистрирана снощи в 22:29 часа местно от Единния център за въздушни операции. Поднасям съболезнованията си на семействата на геройски загиналите пилоти, мъченици”, заяви министър Йерликая.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който говори на митинг в Газиантеп, изрази съболезнования на семействата и близките на загиналите пилоти и пожела бързо оздравяване на ранения техник.

Към мястото на катастрофата са били изпратени голям брой спешни екипи, екипи за търсене и спасяване, както и жандармерийски части.

Кадри, заснети с мобилни телефони, излъчени по турските телевизии, показват, че хеликоптерът е напълно разбит. А мястото, където е паднал, е гориста местност.

Води се разследване за причините за катастрофата.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button