СВЯТ

Хлопна ли капанът край Изюм? Военен ескперт очаква голяма касапница

„Министерството на отбраната на Русия извърши цял набор от мерки за заблуда на въоръжените сили на Украйна, създаде се илюзията, че имаме „слаба отбрана“ и уж нямаше информация за подготовката на настъпление в района на Балаклея и Изюм“, заяви военният експерт  кап. Константин Сивков.

Сега основната задача е да се разгроми групировката на въоръжените сили, каза член-кореспондентът на Руската академия на ракетните и артилерийски науки, след като в събота Министерството на отбраната на Русия съобщи за прегрупиране на войските в района на Балаклия и Изюм.

„Нашите военни знаеха, че се готви настъпление, така че сега войските се прегрупират, за да унищожат групировката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), която навлезе в района на Балаклея и Изюм.

 

Трябва да се има предвид, че там няма укрепени райони, така че задачата за унищожаване на най-боеспособните украински части ще бъде решена доста успешно. Това ще отнеме само няколко дни“, каза докторът на военните науки Константин Сивков.

Експертът подчерта, че през последните три дни, както стана известно от доклада на Министерството на отбраната на РФ, са били унищожени повече от 2 хиляди украински и чуждестранни бойци, както и над сто единици бронирана техника и артилерия. 

„Въоръжените сили на Украйна понасят големи ежедневни загуби. Сега основната задача е да се победи настъпващата групировка на въоръжените сили на Украйна, да се лиши от потенциала й, да се ликвидира техника, която се намира не в градове и укрепени райони, а на открити пространства. Въоръжените сили на Украйна не трябва да имат сили и средства за водене на ефективна отбрана“, обясни той.

ПРОЧЕТИ

Back to top button