СВЯТ

Кодово име “Щорм“: Русия има нов свръхсекретен план за войната

Русия е готова да създаде нова елитна ударна авиационна група с кодово име „Щорм“, която да действа над Украйна. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания, цитирани от News.bg.

Предполага се, че подразделението ще се състои от най-малко една ескадрила изтребители фронтови бомбардировачи Су-24 и Су-34, както и от ескадрила ударни хеликоптери.

Съчетанието на тези типове самолети предполага, че основната роля на групата ще бъде изпълнението на мисии за наземно нападение.

Достоверни съобщения в световни медии сочат, че руското министерство на отбраната има за цел да привлече висококвалифицирани и мотивирани пилоти, като предлага големи финансови стимули и набира пенсионирани летци.

Британското разузнаване отбелязва, че създаването на групата е показателно за това, че според Русия редовните авиационни ескадрили от състава на военновъздушните ѝ сили са се представили незадоволително в основната си функция да нанасят въздушни удари по украинските линии.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������