СВЯТ

Кой ще се грижи за любимите кучета на Елизабет II

Принц Андрю вероятно ще поеме грижата за любимите кучета на покойната си майка кралица Елизабет Втора, съобщи в. „Дейли мейл“, като цитира изказване на кралския биограф Ингрид Сиуърд пред списание „Нюзуик“.  

В последните години монархът имаше четири кучета – две от породата корги, кръстени Кенди и Мик, едно дорги – кръстоска между дакел и корги, Санди, и кокершпаньол Лизи, наречен на нея. 

Сиуърд не изключва и възможността животните да бъдат дадени за отглеждане и на дългогодишни служители на кралското семейство, които са се грижили за тях от десетилетия.

Кралският биограф казва, че любовта на кралицата към нейните кучета е била несравнима през годините и е по-вероятно те да намерят дом сред членовете на кралското семейство. 

„Тя обича животните и направо обожава кучетата… Те бяха първата й любов и ще бъдат последната“, каза Ингрид Сиуърд.

„Предполагам, че кучетата ще бъдат гледани от семейството, вероятно от Андрю, (тъй като) той е този, който ѝ ги е подарил“. Тя казва също, че животните са млади.

Авторката на книга, посветена на коргитата на кралицата, Пени Джунър, също предполага, че кучетата може да останат при персонала.

„Грижата за кучетата понякога се е полагала на служители, но най-вече на доверената шивачка, асистентка и дясна ръка на кралицата Анджела Кели, на нейния също толкова доверен дългогодишен служител Пол Уайбрю, който беше видян да се разхожда с кралицата и кучетата в пародията на Джеймс Бонд“, написа тя в книгата си от 2018 г.

„И двамата обичат кучетата, имат неограничен достъп до кралицата и се казва, че са много близки с нея.“

Първото си куче – корги на име Сюзан, Елизабет получава през 1944 г. като подарък от родителите си за 18-ия си рожден ден. Тя се влюбва в любимеца на баща си Дуки, който е корги и иска да има свое собствено куче от тази порода. 

Британската кралица е имала над 30 кучета, потомци на Сюзан, отбелязва „Дейли мейл“, цитиран от БТА. 

ПРОЧЕТИ

Back to top button