ЛАЙФСТАЙЛ

Кошмар за Зуека в Испания, пред фалит е заради… СНИМКИ

Васил Василев – Зуека май изживява тежък период в Испания, за който обаче, не е ясно дали е бил подготвен психически. Причината е резкия спад на продажби на картините, които популярният актьор и тв водещ рисува.

След увеличението на цените дори и най-известните творби на Зуека много трудно или изобщо не се продават. От месеци насам произведенията стоят непокътнати, тъй като желаещите да се сдобият с част от таланта на 57-годишния художник, който преди две години преоткри страстта си да рисува, отказват да платят суми от 1500 – 2500 лв.

Най-скъпа продължава да бъде „Вържи шута, да ти е мек трона“, струваща 2500 лв. От март досега тя все още не е закупена. Следвана е от „Пътят на рибата“, „Преди лягане“ и „Яйцето“ – всичките по 1500 лв. Единствените две откупени картини, предлагащи се над хилядарка, са „Мата Хара“и „Завинаги заедно“ с обявените 1300 лв. Налични са още „Сирни заговезни“ за 1300 лв. и „Танц“ за 1000 лв., пише „Галерия“.

Според запознати Василев ще се озове пред фалит, ако не промени ценовия каталог. За да компенсира загубите, той промотира нови платна в официалния си профил в Инстаграм. Преди дни пусна произведенията „Адам и Ева“, „Жена“ и други.

Зуека припечелва още от платна по поръчки, като една от най-големите му е с размери 150/120. „Аз пък да не съм по-долу“, шегува се той с големината, позирайки пред почти завършената картина. През последните месеци той е в Испания, където живее с близките си. Не се връща често, въпреки че всичките му приятели и познати очакваха да прекарва няколко дни месечно в България.

Една от причините, провокираща го да е на родна земя, е щерка му Девина. По-рано момичето режисира нов късометражен филм, след огромния успех на „Хлад“, който спечели престижни награди в редица фестивали. Неотдавна тя окончателно приключи с работата по втората си лента – „На игра“. Сюжетът на филма се развива в стая за арести, а мястото на снимките е в такова истинско помещение, което се намира под стадион „Васил Левски“.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button