ЛАЙФСТАЙЛ

Любимката на мастити босове от Тракия и Добруджа се пенсионира

Тежка скръб е налегнала маститите зърнени босове от Тракия и Добруджа, на пук на дебелите пачки. Аграрниците с по няколко майбаха са потънали в траур, защото любимката им, народната певица Вели Костадинова, е решила да прекрати кариерата си и да гради имидж на сериозна жена.

Красавицата е внучка на голямата фолклорна певица Гуна Иванова и заедно със сестра си Ива са наследили таланта на прочутата си баба. Двете хубавелки са неизменна част от запоите на най-фрашканите с мангизи земеделци, които са тежки фенове на народната музика.

Особено пък, ако микрофонът е в ръцете на някое младо изкушение.

В агро гилдията сплетничат, че всяка от кръшните сестрички прибирала по 2000 лв. за пълна (музикална) програма до малките часове на нощта. Това се случвало най-вече в ловния сезон или по жътва, когато зърнарите наемали хижи в Балкана и се отдавали на неспирен гуляй с маркови питиета, млади певачки и фолклорни ритми.

За тяхно съжаление, от Нова година Вели Иванова обявила, че повече няма да приема участия с райбер и частни партита, а ще се отдаде на концертна дейност и заснемане на високобюджетни клипове, в които да популяризира българския фолклор и красивата ни природа, пише Kliuki.bg

Не е ясно какво е провокирало решението на гласовитата красавица и дали властната й баба е намесена. Но е интересно как ще се развие тя оттук нататък.

ПРОЧЕТИ

Back to top button