КРИМИНАЛНИ

Началникът на полицията в Бургас: Загиналите не са имали време за друга реакция, постъпили са…

От първоначалния анализ мога да кажа, че двамата служители са действали правилно. Получавайки сигнала, те са се отправили на секундата към мястото, откъдето може да премине въпросният автобус. Това заяви в ефира на „Лице в лице“ по bTV началникът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов във връзка с фаталната катастрофа в морския град, в която загинаха двама полицаи.

Той уточни, че полицейският автомобил е бил ясно обозначен и с включени сигнални лампи, но автобусът изобщо не е спрял.

Те просто не са имали време за каквато и да е друга реакция, посочи старши комисар Калоянов.

По думите му подобна каналджийска схема е била разкрита като вид престъпна дейност през миналата година. Той обясни, че има човек, който организира схемата; такъв, който осигурява шофьорите, както и самите шофьори.

Имаше осъдителни присъди и тогава на брифинг обясних начина на действие на такъв тип престъпна група. В настоящия случай не мога да вляза в конкретика, тъй като тече следствено дело. Но лицата, които пряко или косвено са били ангажирани с този вид престъпна дейност, са установени и задържани, коментира още той.

В заключение старши комисар Калоянов съобщи, че предстоят засилени проверки и изрази надежда, че те ще доведат до резултат.

ПРОЧЕТИ

Back to top button