СВЯТ

Нещо много странно и невиждано се появи по руските военни летища СНИМКИ

Ту-95МС не се произвежда в Руската федерация, което кара окупаторите да защитават летищата си по странен начин. На летището за стратегическа авиация „Енгелс“ нашествениците нарисуваха най-малко два силуета на самолети Ту-95 MS, които имат за цел да действат като примамки, пише украинската медия focus.ua.

На един от боядисаните самолети дори са монтирани гуми като на истински бомбардировач.

От сателитното изображение, което беше публикувано онлайн, не става ясно дали това е просто боя, или например плат.

 Изработката на примамките е толкова лоша, че лесно се различават от истинския самолет, защото няма никакви сенки. Също така, от двата боядисани самолета, само един изглежда завършен, вероятно другият е в процес на работа.

Летище Енгелс с боядисани самолети, снимка: Planet Labs Inc.

Целта на руснаците е да заблудят украинската армия в случай на ударна операция. Изданието обаче твърди, че е достатъчно да се заснеме висококачествено сателитно изображение или да се използва радар със синтетична апертура, за да се разбере, че тези Ту-95МС не са истински. 

Това не се прави за първи път в света, но сега вече не е толкова ефективно.

Примамките могат да бъдат полезни по време на нощен удар на летище при условия на лоша видимост. В допълнение, боята може да отразява или абсорбира инфрачервеното лъчение, което затруднява откриването на фалшификат. 

Основният проблем обаче отново е в двуизмерността на рисунката, при неправ ъгъл ще стане очевидно, че това не е самолет, а рисунка. 

Руската федерация не може да произвежда стратегически бомбардировачи Ту-95МС, така че те трябва да бъдат защитени от поражение дори по такъв странен начин.

Превод

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button