ОБЩЕСТВО

Нов силен удар на ВСУ, деокупиран е Купянск, жестока схватка за Изюм ВИДЕО

Украйна съобщи за нови успехи и освободени от руските сили градове. Украинските сили са освободили град Купянск в Харковска област, предаде агенция УНИАН, като се позова на съобщение на местните власти.

Съветникът на общинския съвет на Харковска област Наталия Попова публикува снимка на украински военни, държащи знамето на Украйна пред сградата на градския съвет в Купянск. Пред тях смачкано на земята стои руския флаг.

Украински военни се снимаха и пуснаха видеа в Телеграм от Купянск, който беше под руски контрол. Официална информация, че украинската армия си го е върнала, няма. От руска страна засега признават само, че в града се водят боеве.Все още няма потвърждение за това от ГЩ  на украинската армия.

Руските войски напускат Изюм. Това съобщават проруските канали в Telegram, като се позовават на свои източници на място. Някои канали пишат, че градът се е предал.

Според съобщения от тези канали украинските въоръжени сили навлизат в града, други заявяват, че украинските войски вече са в центъра на Изюм.

В същото време руското военно министерство разпространи кадри на прехвърлянето на военна техника и части за подкрепление в отпор на украинската контраофанзива. В Харковското направление се прехвърлят и тежки огнехвъргачки „Солнцепек“.

Според световни медии Купянск е подложен на обстрел от ВСУ, но не е превзет.

„Не мислим за отстъпление. Имаме достатъчно сили. И хората са решителни. Никой не се готви да отстъпва“, заяви помощникът на ръководителя на ВГА в Изюмския район Александър Тишниц. В града няма комуникации, възниква проблем и с оказването на медицинска помощ.

Пристигнаха подкрепления: „Ураганите“ от група „О“ устроиха огнен ад в посока Купянск, съобщават военни източници, които споделят и кадри от мясото на битката. „Дивизионът на РСЗО „Ураган“ води масиран обстрел на настъпващите украински бойци“ гласи тяхното съобщение.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button