СВЯТ

Нов световен рекорд: Украински танк Т-64 унищожи руски на дистанция над 10 км ВИДЕО

Екипажът на танка на ВСУ успя да удари вражески танк от затворена позиция. Предишният рекорд за далечина на стрелба беше на британците, които унищожиха танк от 4,7 км в Ирак.

Анализатори от Ukraine Weapons Tracker публикуваха видео, в което се твърди, че екипаж на Т-64 е унищожил руски танк от разстояние 10 600 метра – това може да е световен рекорд. Това съобщава Forbes, който анализира събитието.

Видеото твърди, че руски танк е бил унищожен от разстояние 10,6 км, удвоявайки предишния рекорд за пробег, поставен от британския Challenger. Авторите твърдят, че това не изглежда нереалистично. Екипажът постига този резултат с помощта на дрон и таблет с програмата Nettle.

Обикновено танковите битки се провеждат в полезрението. Единият танк стреля почти директно по врага, поради което снарядът лети с висока скорост и ниво на пробиване на бронята. В битка дори един изстрел може да реши всичко. Ако някой пропусне, тогава може да няма шанс за втори удар.

Огън от близко разстояние, както беше във видеото, говори за използването на танкова мощ като артилерийско оръжие. Снарядът беше изстрелян по извита траектория, за да удари извън линията на видимост. Украинските танкове стрелят не само по районни цели, но и по конкретни цели.

Как украинските танкисти успяха да унищожат танк на разстояние 10 км?

Първо, украинските военни не стрелят на сляпо, а с помощта на корекции на дронове. Операторът помага да се коригират ударите. Това е трудна задача в такива условия, затова точно в този момент Nettle идва на помощ. Програма, предназначена за технически специалисти. Тя съдържа карта за изследване и може да се инсталира на всеки таблет с Android.

работа кропивы

В случая с унищожаването на руския танк се твърди, че са били необходими 20 изстрела, за да бъде унищожен. Въоръжените сили на РФ не можаха да разберат откъде се стреля, така че вероятно са напуснали танка.

Отбелязва се, че е невъзможно независимо да се потвърди записът. Предишният рекорд се държеше от британския Challenger 1, който унищожи иракски танк от разстояние 4700 метра при директен огън.

Превод
 

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������