СВЯТ

Потресаващо разкритие! Вицепрезидентката Киршнер трябваше да е мъртва ВИДЕО

Кристина Фернандес де Киршнер е жива, защото пистолетът е засякъл по някаква причина, макар да е бил зареден с пет патрона, съобщи президентът на Аржентина Алберто Фернандес.

Както съобщи, срещу Кристина Киршнер – вицепрезидент на Аржентина, бе направен опит за убийство късно снощи по време на протести пред дома ѝ в столицата Буенос Айрес.

„Скъпи сънародници, малко след 21:00 часа мъж опита да отнеме живота на нашия вицепрезидент. Кристина е все още жива, защото по някаква причина оръжието, което е било заредено с пет патрона, не е произвело изстрел заради засечка“, обясни държавният глава в телевизионно обръщение.

Фернандес осъди опита за покушение и призова всички политици и аржентинци в страната да направят същото, тъй като такива действия разрушават демокрацията.

Мъж насочи пистолет срещу вицепрезидента на Аржентина

Той призова също така сънародниците си да възвърнат доверието си към демократичните ценности, помрачени от езика на омразата, като намекна, че „дълбоките разногласия“ в обществото могат да бъдат преодолени и без насилие, информира 20minutos.

Аржентинският народ иска да живее в мир и демокрация и е наше задължение да работим ежедневно, за да постигнем тази цел, подчерта Алберто Фернандес.

Междувременно от правителството съобщиха, че задържаният за опита за убийство на Киршнер е 35-годишен бразилец, който през март е бил арестуван заради незаконно притежание на оръжие.

По случая е започнато разследване, което да установи мотивите, които стоят зад опита за покушение на аржентинския вицепрезидент.

ПРОЧЕТИ

Back to top button