СВЯТ

Руска ракетна бойна глава от бетон бе открита в Централна Полша

В Полша откриха бойна глава от руска ракета, паднала на полска територия през декември. Това съобщи ръководителят на администрацията на президента на Полша Павел Шрот, пише УНИАН.

Бойна глава на руска ракета е открита в гора близо до град Бидгошч в централна Полша. По-рано през април бяха намерени фрагменти от централната и опашната част на тази ракета.

Според Шрот бойната глава е била направена от бетон и не е съдържала експлозиви. Тези ракета първоначално е била мишена-примамка, използвана от руските сили за преодоляване на украинската противовъздушна отбрана по време на масиран обстрел на 16 декември.

На въпрос на журналист за личните последици за полските военни, които пропуснаха руска ракета дълбоко в полска територия, Шрот каза, че никой от отговорните генерали, както и министърът на отбраната, не са подали оставка.

На 15 ноември руската армия извърши нов масиран обстрел на Украйна като част от кампания за унищожаване на украинската енергетика. Този ден бяха изстреляни над 90 ракети от различни типове. Вечерта на същия ден стана известно, че ракета е паднала в Полша близо до границата, убивайки двама поляци. По-късно се оказа, че ракетата е украинска – от ПВО.

На 16 декември Русия отново стреля, като изстреля над 70 ракети. Точно в този ден руска ракета прелетя на полска територия. След като прелетя стотици километри, тя се срути в гора в самия център на Полша, без да причини никакви щети. Този факт стана известен едва през април, когато фрагментите от ракетата бяха случайно открити от цивилни.

Превод
 

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button