СВЯТ

Украинското контраразузнаване залови руска шпионка, която действала като Мата Хари

31-годишна жителка на Днепропетровска област поиска от съпруга си военен информация за местоположението, по-специално, на неговите позиции на Въоръжените сили на Украйна на фронтовата линия.

Това съобщиха от пресслужбата на СБУ.

Информаторът е предоставил на Руската федерация данни за разположението на военни съоръжения и техника на въоръжените сили на Украйна по линията на фронта в района на Донецк и Запорожие, пише УНИАН.
Жената работила за руското разузнаване от май.

Тя предприела такава стъпка, въпреки факта, че е омъжена за военнослужещ от въоръжените сили на Украйна и имат общ син. Съпругът й, който е на източния фронт, редовно превеждал пари за издръжката на детето.

Лицето за контакт бил руски военнослужещ, който й обещал руско гражданство и висок стандарт на живот, ако нашествениците успеят да превземат региона.

Тя предавала информацията, получена чрез пратениците на военното разузнаване на Руската федерация, където е използвана за артилерийски и въздушни удари.

Предателката е задържана след поредното предаване на данни.

Руснаците не са се отказали от намеренията си да превземат Донбас, сега искат да достигнат административната граница на Донецка област преди 15 септември.

На изток въоръжените сили на Руската федерация съсредоточиха основните си усилия върху провеждането на настъпателни операции в направленията Бахмут и Авдеевски. По направленията Краматорск и Новопавловск противникът се опитва да подобри тактическата обстановка. Освен това врагът се бие, за да не загуби логистични пътища в района на Харков.

В същото време контранастъплението на въоръжените сили на Украйна продължава на юг. За денонощието е потвърдено ликвидирането на над 100 окупатори. В посока Южнобугски е отблъсната атака на руснаците близо до Потемкин.

Поради големи загуби, по-специално редовното унищожаване на логистични маршрути, Русия прехвърля допълнително оборудване и персонал чрез понтони в района на Херсон.

Появи се информация, че руснаците се прегрупират и разполагат допълнителни войски в Донбас и Запорожие – за подновяване на настъплението.

Превод

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button