СВЯТ

Войната в Украйна навлиза в “критична фаза“

Войната на Русия в Украйна навлиза в „критична фаза“ благодарение на украинската контраофанзива. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от ДПА и БТА.

„Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад руските линии и си възвърнаха територия“, каза той на съвместна пресконференция в Брюксел с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

„Само през последните няколко дни виждахме ново напредване както на юг в Херсон, така и на изток в региона на Харков“, добави той.

По думите му това показва „храбростта, уменията и решимостта“ на украинските сили, а също, че „нашата подкрепа променя нещата на бойното поле всеки ден“.

Според Столтенберг солидарността на Запада към Украйна не трябва да отслабва въпреки енергийната криза и повишаването на разходите за живот.

„Цената, която плащаме, се измерва в пари, докато цената, която украинците плащат, се измерва с живот“, каза той и допълни, че „всички ние ще платим много по-висока цена, ако Русия и други авторитарни режими видят, че агресията им бива възнаградена“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button