ЛЮБОПИТНО

Домашното сирене по тази рецепта става за нула време, а вкусът му… ВИДЕО

Много хора си мислят, че приготвянето на домашно сирене е сложна задача и предпочитат да си набавят продукта от магазина. И допускат огромна грешка, защото процесът изобщо не е труден. 

Опитате ли веднъж домашно приготвено сирене, повече никога няма да вкусите друго. Особено ако си го приготвите по рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим. Тя е на прочутата босненска блогърка  Белма Халилович. 

Наскоро красавицата сподели в профила си в Инстаграм въпросната рецепта, чийто вкус, по думите й, определено ще ви зарадва. 

„Нямах търпение да дойде сутринта, за да опитам сиренето, дори направих няколко клипа, за да го направя със стил. Не знаех дали ще се получи, но сиренето ме зарадва. Ако някой има съвети и идеи за други сирена, да ми пише“, казва тя.

Халилович казва, че за сиренето е използвала 3 литра мляко. Сложила го е да се заври, като е бъркала непрекъснато, за да не загори.

Когато е започнало да кипи, е добавила голяма лъжица сол. „След пет-десет минути бъркане добавих сока от половин лимон. Намалих температурата на котлона от девет на седем и продължих да бъркам от време на време. Отне около 10 минути, докато суроватката започне да се отделя. След това добавих сока от другата половина на лимона и бъркайки изчаках сиренето да се отдели“, разказа още тя.

Сиренето се отцежда в гевгир с кърпа.

По думите на блогърката, от него трябва да се отцеди колкото се може повече вода. След това сиренето се завива и върху него се слага нещо тежко. 

 
 

Вижте тази публикация в Instagram.

 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Публикация, споделена от Belma Halilović (@h_belma_)

Продуктът трябва да престои една нощ, след което е готов за консумация. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

ПРОЧЕТИ

Back to top button