ЛЮБОПИТНО

Автомобил Tesla показа на ВИДЕО свръхестествени явления в гробище

Видео беше публикувано в социалните мрежи и за часове стана вирусно. На него е заснет автомобил Tesla, който влиза в гробище през нощта, а дисплеят му показва странни фигури, които се появяват и изчезват до него, информират световните издания.

Обикновено дисплеят на Tesla показва близки обекти, включително минувачи, които се намират близо до колата. Когато обаче електрическата кола спира на гробището, пред прозореца му се виждат само надгробни плочи, но не се виждат хора.

На записа се чува как пътниците в автомобила се смеят нервно и възкликват „Какво, по дяволите, е това?“, докато на дисплея се появяват и изчезват фигури на хора, които вървят нанякъде. В един момент призраците стават още повече, цяла тълпа, но те изчезват толкова внезапно, колкото са се появили.

Интересен факт е, че автор на видеото е един от пътниците в колата, който твърди, че работи като инженер в Tesla. Той уверява, че всичко, което се случва на дисплея, не е шега, измислена от програмистите.

„Мога да потвърдя, че това не е шега, добавена от Илон Мъск, тъй като сам съм го проверявал много пъти“, казва той.

Той също така твърди, че това не може да е случаен проблем поради разпознаването на имената върху надгробните плочи, тъй като в този случай фигурите на дисплея няма да се движат.

Автомобилите на Tesla са оборудвани с различни сензори, включително камери, радари и ултразвукови сензори, които помагат за откриване и идентифициране на обекти около автомобила. Но може ли това да обясни появата на призрачни фигури на дисплея?

Някои експерти смятат, че автомобилът Tesla може случайно да е открил електромагнитна аномалия, излъчвана от гробището. Това би обяснило появата на призрачни фигури на дисплея, които изчезват толкова бързо, колкото се появяват. Досега обаче не е научно доказано, че електромагнитните полета могат да създават такива оптични илюзии.

Други специалисти предполагат, че това може да е резултат от комбинация от фактори, като осветление, отражения и дори грешки в софтуера на автомобила. Все още обаче няма надеждни доказателства, които да потвърдят или опровергаят тези предположения.

Ситуацията предизвика оживени дискусии в мрежата. Много потребители изразяват своите теории и споделят подобни наблюдения. Някои твърдят, че са виждали подобни явления и в други гробища, докато други смятат, че това е просто шега или маркетингов трик.

Tesla все още не е коментирала това видео и не е изразила позицията си по този въпрос. Предстои да видим дали има обяснение за този мистериозен феномен или той ще си остане загадка.

Превод и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button