ОБЩЕСТВО

Адът не спира! Турция е тотално парализирана, в Истанбул продължава да е най-страшно ВИДЕО

Поройни дъждове, придружени с ураганни ветрове и наводнения в около 44 окръга на Турция, включително в Истанбул, причиниха затруднения в сухопътния транспорт и частични прекъсвания във въздушния трафик.

Турските авиолинии отложиха вчера и днес от летище Истанбул десетки полети по вътрешните дестинации заради лошото време. Спрени са полетите до Анталия, Сивас, Кахраманмараш и Ерзурум, съобщи говорителят на „Търкиш Еърлайнз“ Яхия Юстюн. Той допълни, че е възможно днес да бъдат отложени още полети и до други дестинации и предупреди пътниците да следят за обстановката от сайта на авиокомпанията.

Не се съобщава за отмяна на полети по международните дестинации.

Апокалипсис в Истанбул: Градът е под вода, зрелищни ВИДЕА

Междувременно от Координационния център за бедствия съобщиха, че вчера в 20 района на Истанбул са паднали по 221 литра валежи на кв.м. Много подлези, сутерени на жилищни сгради, пътни артерии са наводнени, което създаде затруднения за трафика.

За известно време бе преустановено движението на метрото по линия Алибейкьой-Eминьоню.

От валийството на Истанбул съобщиха, че валежите, които главно в европейските райони са по-интензивни, а в азиатската част са с прекъсвания, ще продължат и днес. Според централната синоптична служба във вторник се очаква спиране на валежите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button