ОБЩЕСТВО

Барселона с труден успех като гост на Селта Виго

кадър: Макс Спорт

С два гола на Роберт Левандовски Барселона спечели гостуването си на Селта Виго с 2:1 в среща от 25-ия кръг на футболното първенство на Испания.

Полският национал даде аванс на каталунците в 45-ата минута, но само две минути след паузата звездата на Селта Виго Яго Аспас изравни.

Двамата настъпи в последните секунди на двубоя. Барселона получи правото да изпълни дузпа, но вратарят Висенте Гуаита спаси удара му.

Съдията обаче реши, че дузпата трябва да се повтори заради нарушение на правилата от страна на стража и при втория опит Левандовски не сгреши, за да донесе победата на своя тим.

Барселона се върна на третото място в класирането, на две точки от втория Жирона. Тимът на Рафаел Бенитес е на 17-а позиция с 20 точки, предава Спортал. 

В друга среща по-рано днес Осасуна спечели с 2:0 срещу Кадис. Звездата в атака Анте Будимир реализира и двете попадения пред втората част. В 63-тата хърватинът се разписа с глава, а в добавеното време отбеляза сам срещу вратаря.

Кадис остава без победа в Ла Лига от 21 двубоя насам, след като за последно спечели на 1 септември с 3:1 срещу Виляреал.

В неделя лидерът Реал Мадрид ще гостува на Райо Валекано.

ПРОЧЕТИ

Back to top button