ПОЛИТИКА

Бартер на министерски постове: Никола Минчев призна за…

Кой ще е новият външен министър още е предмет на разговори. Надявам се това да бъде акад. Николай Денков. Но има напрежение по темата.

Това заяви Никола Минчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в сутрешния блок на NOVA. 

Никола Минчев

Надявам се дискусиите да протекат в по-спокоен тон. Не си заслужава заради един министерски пост да бъде спряна работата по други съществени приоритети – попълване на регулаторите, продължаване на съдебната реформа. 

Не съм казал, че отстъпваме. Казвам, че има другите приоритети, които са важни. Нито имаме решение, нито е ставало дума за това в разговор с ГЕРБ – СДС“, каза още зам.-председателят на парламента. 

„Аргументът ни акад. Денков да бъде външен министър се корени, че външната политика на държавата ще бъде концентрирана само в ГЕРБ-СДС“, уточни Минчев. 

Минчев изрази надежда, че тази година ще има само евроизбори: „Това не е политическата перспектива за страната. Не мисля, че нови избори ще доведат до по-позитивна ситуация“. 

По думите от ПП-ДБ не са предлагали други министерства на ГЕРБ в замяна на Министерство на външните работи (МВнР).

И добави, че се очакват минимални промени при ротацията.

„Не мога да кажа конкретни имена. Да кажа предварително нечие име без да е официализирано не е професионално.

Ротацията означава нов кабинет, на практика идеята е да продължи работа по същия начин. Самата ротация трябва да остане формалност, отколкото голяма съществена промяна„, коментира още Минчев. 

ПРОЧЕТИ

Back to top button