ПОЛИТИКА

Борис Бонев се ожали в какъв капан са ги вкарали заради СОС и се обърна към Борисов, че…

„В крайна сметка когато имаме минерална вода, вместо да се излива в канала, може да се използва за лечение на хора. В общия план на София е заложено, че бул. „Цар Борис III“ да бъде с по-голям капацитет. Почти сигурен съм, че това няма да се случи, защото ще засегне много живущи и работещи там.

Истинският проблем беше да останем без избран председател. Имаше различни тълкувания – дали сме редовно заседаващ общински съвет или нередовно заседаващ. Вече имаме избран председател“, това каза в сутрешния блок на БНТ общинският съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България – Спаси София“ Борис Бонев.

„Това, което се получи е, че вместо да бъдат проведени открити преговори за председатели на комисии, се осъществи червена сватба и сглобката се реализира. Трябваше да проведем разговори, но всички други отказаха. Във всяка една ситуация щеше да има проблем, моето предложение беше това заседание да се направи в понеделник. Участвахме в него, защото казахме нашите политически заявки и се опитахме да спрем узурпирането на СОС.

Не можехме да си тръгнем, защото щяха да ни обвинят, че бягаме от отговорност. Това беше капан, нямахме избор в случая, не можехме да си тръгнем, без да контрираме тези аргументи, макар и на нелегитимно заседание. Ако ни бяха послушали, областният управител нямаше да се налага да връща това решение“, заяви той.

„Очакваме в четвъртък да има преосмисляне на позицията на партиите. Нямаме нито една важна комисия. Защо в парламента управляващото мнозинство има всички комисии, а ние като най-голяма група нямаме нито една. Понеже знам, че Бойко Борисов гледа всички сутрешни блокове, искам да се обърна към него и да му кажа, че ако ще бяга от отговорност, е в голяма грешка. Всички комисии са в неговите ръце.

Управлението е, когато имаш мнозинство, ако нямаш такова, си опозиция. ГЕРБ, БСП и отцепниците от „Възраждане“ си бяха мнозинство. Нашето желание беше трикомпонентен процес – избор на председател, избор на председател на комисии“, коментира Бонев.

„Ако имаше изчегъртване на ГЕРБ, голяма част от администрацията щеше да е заминала, очевидно няма такова нещо. Администрацията трябва да работи за града, а не за някоя партия. Поздравления, че сме чули кой е кметът на правните въпроси, съмнявам се, че знаехме кой е той по време на управлението на ГЕРБ. Мисля, че човек, завършил в Лондон, има компетентни правни разбирания.

Преценката на Вяра Тодева да върне решението на СОС за избора на комисиите е правилно. Областният управител не е използван като играч в политическите процеси. Той има право да върне всяко едно решение на СОС“, каза още Борис Бонев.

ПРОЧЕТИ

Back to top button