ОБЩЕСТВО

Брутално ВИДЕО 18 ! Брадатите терористи в Подмосковието разстрелват хора от упор

Появи се ужасяващо видео от момента на нападението в зала „Крокус сити хол“ в Красногорск в Подмосковието. На него се вижда как петима стрелци, облечени в камуфлажни дрехи, безмилостно разстрелват невъоръжени хора, някои дори от упор.

„Стояхме на опашка, когато започна стрелбата. Успях да избягам.

Имаше паника, нищо не беше ясно. Първо се чу страшен трясък, сякаш минзухарът се срутваше, а след това прозвуча като единични изстрели”, разказа очевидката Олга.

Друг очевидец, Сергей, отишъл да вземе сестра си от концерта, когато научил за стрелбата.

„Взеха сестра ми, тя успя да избяга. Имаше паника, блъсканица. Ние живеем наблизо и изтичахме да я посрещнем, за да й дадем яке. Всички без връхни дрехи, през парка, във всички посоки. Сега има много дим. Целият покрив гори”, каза мъжът.

Както съобщи, по време на нападението е отекнала експлозия и е избухнал огромен пожар. Към момента се съобщава за 40 загинали и над 100 ранени, но официални и точни данни за това няма. 

Един от присъстващите в залата по време на стрелбата публикува видео от вътрешността на залата. „Стрелят от картечница. Те стрелят в тълпата. Залата гори, стрелят по нас от картечница”, казва мъжът под звука на стрелба.

„Ето, виж сега. Където трябваше да бъдем. Всичко гори. Пълен кошмар. Вижте как гори. Вътре седят хора. Който успя да стигне до там. Закъсняхме с 15 минути. Господ ме прибра!“ – каза посетител, който имал късмета да закъснее за концерта.

Един очевидец описва терористите: „Най-малко пет души, брадати. Действат като подготвени и обучени бойци. В момента на преминаване към сградата са убити охраната и хората, стоящи на вратите. Тогава главният вход беше блокиран. Терористите са въоръжени с автомати АКМ. Някои носят различни боеприпаси. Най-малко двама от нападателите носеха раници, вероятно съдържащи коктейли Молотов“.

Кметът на Москва Сергей Собянин написа в Телеграм: „Днес се случи ужасна трагедия в търговски център Крокус Сити. Моите съболезнования на близките на жертвите. Разпоредих да се окаже необходимата помощ на всички, които пострадаха по време на инцидента“.

Според източници в Телеграм, няколко души са се барикадирали в сградата. Пожарът се е разраснал на голяма площ, а се предполага, че вътре може да са блокирани около 100 души.

Очевидци разказват, че са видели трупове „направо на улицата“.

Ръководителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече извънредната ситуация „кървава терористична атака“. „Руското външно министерство получава обаждания от цял ​​свят от обикновени граждани, изразяващи съболезнования във връзка с ужасната трагедия в „Крокус сити хол“ и думи на категорично осъждане на тази кървава терористична атака, извършена пред очите на цялото човечество. Сега, както заявиха руските власти, всички усилия са насочени към спасяването на хората. Цялата световна общност е длъжна да осъди това чудовищно престъпление!, написа Захарова в канала Telegram.

Около 20.30 ч. (българско време) в залата е бил чут втори взрив.

Превод и редакция

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

ПРОЧЕТИ

Back to top button