ОБЩЕСТВО

Българите изтръпнаха заради голяма промяна със Синия пазар в Одрин, а цените… ВИДЕО

Ако сте отишли до Одрин специално за Синия пазар в събота, но не сте го открили на обичайното му място – зад мол Марги Аутлет, не се отчайвайте! Той не е заличен, а е с друга локация поради изграждане на ново закрито пространство, пише „Флагман“.

От няколко месеца съботният пазар се намира на около 150 метра от същия търговски център в района преди хипермаркет Мигрос. 

Мястото е отново толкова колоритно – закритите с чаршафи сергии, предлагащи всичко от А до Я. Само от пиле мляко липсва.

Влогърът Денис Алексиев показва в ютуб канала си “MERDYEN TV” какво и на какви цени може да намерите там. Докато обикаляте между „кал-мал-вода-всичко“ може да си закупите три броя боксерки за 15 лв. Calvin Klein „гащи“ струват 15 лева, а комплект анцузи са 850 лири.

В момента, заради края на сезона, имало промоция. Дори ако сте нахални, може да накарате да намалят цената. Търговците са готови на всякакви пазарлъци, а и говорят български език.

От пазара може да си закупите не само дрехи или вещи за дома, но и хранителни продукти – баклава, сирене, маслини – каквото пожелаете. Ако сте гладни, може да хапнете и гюзлеме. А докато чакате лелката да ви го приготви, може да си напазарувате и зеленчуци. 

Синият пазар или т.нар. Съботен пазар зад Марги аутлет е изграден и функционира от 1995 година, съобщават турските медии.

Заради големия интерес от местни и чужденци Община Едирне е решила да модернизира пространството. В момента на същото място се строи нов модерен закрит пазар, чиято площ е 5800 кв.м. Постройката ще е устойчива срещу земетресения.

Строежът на закрития пазар напредва

 
 

 

ПРОЧЕТИ

Back to top button