ОБЩЕСТВО

Голямо учение на НАТО започва в Полша

снимка: Булфото

Националното учение на полските въоръжени сили с участието на въоръжените сили на други държави Dragon-24 ще започне в неделя, съобщи Генералният щаб на полската армия.

В учението ще участват общо около 20 000 военнослужещи и 3500 военни машини от 10 държави от НАТО, включително около 15 000 военнослужещи от полските въоръжени сили.

Полското министерство на отбраната заяви по-рано, че основните сили, участващи в учението, ще бъдат представени от 11-а бронекавалерийска дивизия на полските въоръжени сили, както и от специалните сили, военновъздушните сили, военноморските сили и териториалната отбрана.

В учението ще участват и съюзнически части, намиращи се в Полша, включително бойната група на НАТО, предава news.

bg. 

В изявление на министерството се казва, че учението ще провери „взаимодействието и изпълнението на бойни задачи на сушата, във въздуха и в морето“, като военни операции ще се провеждат и в киберпространството.

Ученията ще бъдат „ключов елемент“ на най-голямото учение на НАТО Steadfast defender-24 от 1988 г. насам.

Те „не са насочени срещу никоя държава, а са демонстрация на способността да се противодейства на всяка агресивна политика“, включително на „провокативните действия на Руската федерация“, подчерта министерството.

ПРОЧЕТИ

Back to top button