ПОЛИТИКА

Даниел Лорер: Това ще е външният министър след ротацията

„Мисля, че стана ясно на всички българи, че в един документ пише едно, а в друг – друго. Трудно е да се водят преговори по телевизията.

Ние от „Продължаваме промяната“ сме на мнение, че ротацията трябва да е естествена. Това, което всички знаем е, че в България на коалициите не се гледа с добро око.

Трябва да докажем че искаме или не искаме трябва да работим за хората. Трябва да успокоим хората, че въпреки всички персонални нападки ротацията ще се случи“, това заяви в сутрешния блок на bTV  депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

„В управленската програма е записано, че Габриел ще има и двата поста след това – на премиер и на външен министър. Предлагам да не наливаме излишно масло в огъня. 

Нека Денков и Габриел си завършат анализа на кабинета. Ние смятаме, че след като Денков беше успешен премиер и след като доказахме, че можем да получим Шенген и да проведем правосъдна реформа, нищо не може да ни бъде отказано.

Нека да не се преструваме, ГЕРБ бяха доста дълго време на власт. Те ще имат голямо влияние във външната политика на страната“, заяви депутатът. 

„Денков е най-титолования български премиер. Горд съм, че той ни е министър-председател. Дали той ще бъде външен министър или такъв на образованието, това няма значение.

Ротацията ще бъде подредена. Не бих искал да влизам в дебат чия дума е по-тежка. Смятаме , че е правилно Денков да бъде външен министър.

Жена ми като съветник на финансовия министър пътува с него до САЩ. Допреди няколко години България не беше приета в Европа и САЩ.

Приемането ни в Шенген е функция, че правителството на ПП доказа, че можем да правим правосъдна реформа“, категоричен е Лорер.

„Всеки, които следи политиката на САЩ, знае, че те са пред вододел. Изобщо не е учудващо, че екипа на Белия дом обръща внимание на собствените си проблем. 

От ПП сме горди, че използваме всички възможни способи да влияем на мнението на САЩ и на Брюксел за интересите на България. Това, което е важно е да се виждат резултатите в българската външна политика. Дипломатическите канали имат определени канали на работа. 

За здравеопазването няма дилема, най-вероятно този министър ще бъде сменен. Нашата философия за тази ротация е минимални промени. Министри, които сме маркирали като такива, които трябва да бъдат сменени, са тези на електронното управление и на здравеопазването“, уточни Лорер.

По отношение на земеделските протести Лорер изказа следното мнение: „Очевидно на земеделците в цяла Европа им е много трудно. Не можем да се освободим от факта, че те са подготвени в много добро време. В момента правителството води интензивни разговори с тях“. 

Регулаторите ще бъде следващият коалиционен сблъсък. Регулаторите трябва да бъдат възможно най-независими от политическата власт. Те трябва да бъдат избрани бързо, но и качествено…

Сделката ми с имота на „Чаталджа“ е абсолютно законна. Документите са в НАП, започва проверка. Когато резултатите излязат, ще излезем с моя правен екип и ще ги огласим за тези“, допълни депутатът.

„Продавачът на цялата сграда е преценил да я продаде на фирмата на такава цена и аз съм я купил пропорционално. Самото договаряне на покупката се случи по-рано. Аз не исках да продавам дома си, защото той беше готов.

Единствената причина за продажбата е постигането на добра цена. Всеки знае че, когато си купуваш дом в блок с 4 етажа, трябва да има асансьор. Ремонта на дома ми беше за доста пари и наистина стана луксозен.

Фирмата оправяше сградата, а ние си оправяхме нашия апартамент. Дамата, която закупи апартамента, го направи, защото го хареса.

Имаме много наши инициативи, които не минават. Необходимо е институциите да си свършат работата. Предстои партията да реши дали аз ще ставам евродепутат“, каза още Даниел Лорер.

ПРОЧЕТИ

Back to top button