ОБЩЕСТВО

Валежи по Гергьовден

снимка: Булфото

Дъждовно, с чести превалявания, на места придружени от гръмотевици, ще бъде времето през новата седмица, в края на която ще отбележим Деня на храбростта – Гергьовден, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните – между 20° и 25°С. След обяд над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

Ще се усили вятърът от югоизток, до умерен. Привечер от югозапад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава и вплътнява.

В сряда и четвъртък въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможно е да са локално интензивни и значителни по количество, с градушки. В сряда ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток, в четвъртък вятърът ще е слаб, променлив по посока. Дневните температури ще са с 3-5 градуса по-ниски. В петък на места в Западна и Централна България, повече в планините, в следобедните часове отново ще превали и прегърми. В източните райони ще духа умерен североизточен вятър, облачността ще е променлива, без валежи. Дневните температури ще се повишат.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в западните и планинските райони в неделя. Вятърът ще отслабне, ще остане от източната четвърт. Температурите ще се повишат още малко.

ПРОЧЕТИ

Back to top button