ПОЛИТИКА

Денков пак скочи на Главчев, каза кое е нелепо в него и кога влизаме в Шенген по суша

Слабо познавам г-н Славчев, той има авторитет на човек, който е сериозен, обективен. Единствено това, което ме изненада е опитите да се каже, че няма връзка с ГЕРБ, това е нелепо, коментира премиерът Николай Денков пред журналисти.

На официална церемония на летище София днес бе даден официален старт на влизането ни в Шенген по въздух и вода. 

Денков добави, че въпреки това разчита, че Главчев има авторитет и ще състави състав на кабинет, който не буди съмнение за едни честни избори.

 

„Честните избори няма как да се проведат с хора, на които също няма доверие. Някои са го загубили“, добави Денков. 

По думите му, ако министър Калин Стоянов остане като министър на вътрешните работи това би хвърлило сериозна сянка върху честността на изборите. Самият Стоянов малко по-рано обяви, че е готов да разговаря с Главчев, ако бъде поканен. 

„Аз работех с него и винаги съм казвал добри думи по отношение на работата, която свърши за Шенген. Искам да подчертая, че освен него в екипа му има доста други хора, които свършиха също много добра работа в тази връзка.

„Шенген е голяма победа за България. Нямаше да се случи без общите усилия на министрите в правителството“. Това каза премиерът в оставка Николай Денков пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода.

Има ключови министри, но не искам да отделям никого, защото екипната работа е много важна, добави той.

Денков посочи, че парламентът също е имал много важна роля.

Търси се подходящ политически момент, може би, след изборите в Австрия или за Европейски парламент, когато да бъде взето решение, отговори Денков на въпрос кога ще отпаднат проверките и по сухопътните граници.

ПРОЧЕТИ

Back to top button