Филми и Сериали

Джобът на българина ликува, все пак може би ще се живее Онлайн информация и резюме

Годишната инфлация в България се забави през март до 3% от 3,0% месец по-рано, сочат данните на Националния статистически институт. Това е най-ниската инфлация в нашата страна от юли 2021 г. насам, когато тя също нарасна с 3 на сто.

От началото на 2024 г.

инфлацията е 1%, а средногодишната инфлация за периода април 2023 г. – март 2024 г. достигна 6,5% спрямо периода април 2022 г. – март 2023 г.

На месечна база инфлацията се повиши през март с 0,2% спрямо предходния месец, когато нарасна с 0,3 на сто.

В рамките на месец най-голямо е увеличението на цените в потребителската група развлечение и култура“ (с 09%), в съобщеният (с 0,9%) и транспорта (с 0,8%), докато най-голямо намаление е регистрирано при цените в групата „облекло и обувки“ (спад с 0,6%), жилища, вода, електроенергия, газ и други горива (с 0,5%) и при цените на хранителните продукти и безалкохолните напитки (с 0,1%).

Хармонизираната инфлация (индексът HICP според общите европейски стандарти) през март 2024 г. се повиши с 0,2% на месечна база, докато хармонизираната потребителска инфлация на годишна база се забави рязко до 3,1% от 3,5% през февруари.

Хармонизираният индекс на потребителските цени е сравнима мярка на инфлацията на държавите от ЕС.

The post Джобът на българина ликува, все пак може би ще се живее appeared first on 7DENA.COM Прочети.

Ако Джобът на българина ликува, все пак може би ще се живее представлява интерес за вас, може да погледнете връзката
Гледай Джобът на българина ликува, все пак може би ще се живее Онлайн , в която да получите повече информация за филма, възможности за гледане и разбира се превод на български език.

Не забравяй да споделиш публикацията с твоите приятели в социалните мрежи !

ИЗТОЧНИК:
Гледай Джобът на българина ликува, все пак може би ще се живее Онлайн

ПРОЧЕТИ

Back to top button