ОБЩЕСТВО

Договорка и тайно гласуване: Това ли е новият шеф на СОС! СНИМКИ

Столичният общински съвет (СОС) ще направи седми пореден опит за избор на председател, днес, на заседание от 10:00 часа. Точката е единствена в дневния ред на предстоящото заседание, анонсирано на сайта на СОС.

На този фон още в сряда стана ясно от неофициални информации, че днес ще бъде избран новия председател на Столичния общински съвет, който ще бъде член на ПП-ДБ, но не и на Спаси София и съответно няма да е Борис Бонев.

Борис Бонев, Снимка: Георги КОЛЕВ,

Завъртя се името на общинския съветник Цветомир Петров.

 

Цветомир Петров

Договорката за избора е постигнато на национално ниво, лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ са се разбрали за подкрепата. Гласуването ще е тайно, твърди Епицентър.бг. 

Вероятно зам.-председател ще е от ГЕРБ, като ГЕРБ ще получат председатели на ключови комисии в общинския съвет, ще запазят хората си в общинските дружества.

припомня, че в сряда проф. Вили Лилков заяви, че очаква утре да бъде избран постоянен председател на Столичния общински съвет и да има бял дим над „Московска“ 33. 

Постоянно управленско мнозинство и коалиционно споразумение няма да има, ще се работи с тематични мнозинства в съвета. Целта е да се отпуши работата му и да се избегне необходимостта от провеждането на нови избори в София. 

При предишните опити – 6 досега, ГЕРБ не предлагаше кандидат за поста, а от ПП-ДБ-СС издигнаха Борис Бонев, който още през декември се отказа от номинацията и групата му предложи за временен председател Грети Стефанова, която и в момента води заседанията като най-възрастен общински съветник. Тя не получи подкрепа.

На предишното заседание на съвета на 11 януари общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера, посочи, че са в ход разговори, които дават надежда, че заедно с кмета на София Васил Терзиев може да се намери консенсус за това кой да бъде председател на съвета.

По думите на Контрера 25 януари е подходяща дата, за да могат общинските съветници да имат две седмици, в които чрез разговори да намерят консенсус по темата. Направеното предложение за отмяна на заседанието беше гласувано с 56 гласа „за“ и един – „въздържал се“.

Кой е Цветомир Петров?

Той има скромен 7- годишен опит в публичния сектор, където подобрява процесите свързани с административно обслужване, управление на собствеността и обществените поръчки.

Цветомир Петров

Целта му е София да развие своя потенциал с подредена и чиста градската среда, с повече спортни игрища и детски площадки за различни възрасти. Категоричен е, че чрез развитието на Витоша, столицата може да се превърне в туристически и културен център. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button