ОБЩЕСТВО

Ето какви изненади ни е подготвило времето през уикенда!

Анастасия Стойчева от НИМХ с прогноза до края на месеца

В Западната България в съботния ден ще има повече слънчеви часове, а в неделя се очакват валежи. Това каза Анастасия Стойчева от НИМХ в „Твоят ден” 

„алежите във втория ден от уикенда ще бъдат в западната част от страната. Температурите през почивните дни няма да са по-различни от днешните. Следващата седмица облачността ще е по-често значителна, в началото ще има и слаби валежи от дъжд, а на височина над 1800 метра – от сняг.

Към средата на следващата седмица ще започне затопляне.

Стойчева коментира и проблема с финансирането на НИМХ. „Бюджетът ни не беше актуализиран нито за 2023 г., нито за 2024 г. Недостигът е около 4 млн. лева. Би трябвало да гледат на нас като на научна организация с големи отговорности. Настояваме да не ни забравят. До ден-днешен трябва да напомняме за себе си, а други научни организации получиха актуализации. Няма официални преговори с властта. Говорим си за финансиране само по отношение на различни проекти. Така няма как да привличаме млади хора. Надяваме се до началото на март да имаме добри новини за повече финансиране“, каза Стойчева.

ПРОЧЕТИ

Back to top button