ПОЛИТИКА

Ето кой седна в депутатското място на Деси Атанасова TV

Драгомир Драганов зае мястото на Десислава Атанасова като депутат в групата на ГЕРБ-СДС в парламента. В началото на днешния пленарна ден той положи клетва.

припомня, че .

Номинацията на народната представителка от ГЕРБ за съдия от КС обаче беше посрещната с неодобрение.

Вчера депутатите от „Възраждане“, „Има такъв народ“ и БСП внесоха обща жалба до КС срещу избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии от квотата на парламента.

В мотивите си те оспорват както избора, така и записания в решенията на Народното събрание срок от 9 години, за който биват избрани съдиите, който притовиречи на решение на КС, съгласно което новоизбраните съдии трябва да довършват вече започналия преди две години мандат.

Ден по-рано държавният глава също сезира КС за избора на нови съдии и призова да не се пристъпва към клетва преди произнасянето му.

В мотивите си той посочи, че принципите на откритост, прозрачност, публичност и обоснованост са били нарушени и не могат да бъдат заместени от формалните обсъждания и процедури, целящи легитимирането на предварителна договорка между управляващите политически сили.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button