ПОЛИТИКА

Заради опасни престъпления: Габриел увеличава със 194% парите за…

Трафикът на хора е тежко престъпление против личността, личната свобода и достойнство, той е отрицание на достиженията на демократичните общества. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на националната конференция на тема „Превенция и борба с трафика на хора: добри практики и устойчиви решения“.

„За мен и екипа ми темата за превенцията и борбата с трафика на хора не е обикновено предизвикателство. То е възможност да покажем, че България допринася значително и по решаващ начин в борбата с трафика на хора“, коментира Габриел.

Вицепремиерът е домакин на форума, който се провежда в Бояна. Мария Габриел е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора.

Със 194% се увеличава бюджетът на Комисията за борба с трафика на хора“, увери Габриел.

В събитието участват Калин Стоянов, министър на вътрешните работи и Диан Шмит, координатор за борба с трафика на хора на Европейския съюз (ЕС).

Видео обръщения ще направят Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи, Синди Дайер, посланик на САЩ за наблюдение и борба с трафика на хора и д-р Кари Джонстън, специален представител и координатор на ОССЕ по борбата с трафика на хора.

Събитието включва два тематични панела: „Стратегическа визия на Република България в борбата с трафика на хора: добри практики, предизвикателства и перспективи“ и „Мерки за устойчиви решения в борбата с трафика на хора“.

ПРОЧЕТИ

Back to top button