ОБЩЕСТВО

Защо е важно да използваме имуностимуланти и мултивитамини?

За всеки човек е важно да поддържа добър имунитет, за да боледува по-рядко и да се възстановява бързо след различните неразположения. Всичко това изисква от вас да полагате специални грижи за здравето си, да се храните разнообразно и да употребявате подходящи имуностимуланти, мултивитамини и минерали, билки и други. Тези препарати допринасят за засилване на защитните функции на организма. Пролетта е моментът, когато трябва да се замислите за използването им, защото смяната на сезоните е сериозно изпитание за имунитета.

Това са вещества, които активизират имунната система и ѝ помагат по-добре да се справя с различни инфекции и болести. Препаратите могат да се приемат с профилактична цел, но също така да бъдат естествен помощник на традиционните лекарства. Тяхната роля е да допринесат положително за благосъстоянието на всички органи и системи в тялото. Хубаво е да знаете, че най-силните и полезни имуностимуланти се откриват в природата.

Хората от векове използват различните билки и растения, за да се справя със заболявания и да укрепят защитните сили на организма си. Ако искате да поддържате добро здраве е от значение, да откриете вредните си навици и да се опитате да ги коригирате. Днес хората пропускат да се хранят правилно и балансирано, затова и се налага да се доверят на природата и доказаните имуностимуланти. Тук от Cvetitaherbal.com изтъкват конкретни ползи, свързани с употребата на имуностимулантите:

  • полезни са като превенция – има определени месеци в годината, когато бактериите и болестотворните организми са по-активни. Тогава препаратите ви осигуряват една по-добра защита;

  • имат антиоксидантно действие – те се борят със свободните радикали в тялото, защото те са сред предпоставките да се разболявате по-често;

  • подобряват защитните функции на тялото – когато имате добър имунитет, много по-лесно ще се възстановите от всеки вирус или сезонна инфекция.

Добрата работа на имунната система зависи от различни фактори. Освен че може да използвате натуралните имуностимуланти, е добре да имате редовна физическа активност, да се храните балансирано и да намерите хоби, което да ви откъсне от стреса.

Най-популярни и предпочитани от хората си остават природните имуностимуланти. Тези вещества могат да се открият навсякъде около нас и са под формата на билки, плодове и зеленчуци. Днес ще ви запознаем с няколко от най-добрите и доказани във времето имуностимуланти:

  • Сибирски женшен – познат е в китайската медицина от хиляди години. Основното му свойство е да подсилва организма и да му помага да се пребори при заболявания като настинка и грип. Коренът женшен е един от най-силните адаптогени познати в природата. Използва се при нужда от детоксикация. Сибирският женшен подобрява транспортирането на кислород до мускулите и спомага за по-бързо възстановяване след активност;

  • Левзея – подпомага дейността на мозъка и засилва концентрацията, което е положително при напрежение и стресови ситуации. Помага при отпадналост и депресия, помага на кръвообращението и регулира кръвното. Има силно детоксикиращ ефект и помага на организма да се възстанови по-бързо от боледуване;

  • Ехинацея – един от най-мощните имуностимуланти. Известна е със своето антимикробно, антибактериално и антигъбично действие. С използването на Ехинацея ще неутрализирате действието на токсините в организма. Препоръчва се активно, тъй като предпазва от вируси и настинки;

  • Мурсалски чай – използван като хранителна добавка този имуностимулант тонизира и укрепва организма. Притежава силен антибактериален ефект и успокоява нервната система. Действа успокояващо при белодробни инфекции и допринася за функцията на черния дроб.

Не пропускайте шанса да се обърнете към природата, за да укрепите защитните сили на организма си.

Тези вещества имат ключова роля за правилното протичане на различните процеси в човешкото тяло. Многобройните мултивитамини и минерали работят в синхрон, за да допринеса за възстановяването на клетките и за добрата работа на системите в тялото. Мултивитамините и минерали могат да бъдат и помощник при различни заболявания. Ще отбележим основни функции на цените вещества:

  • важни са за храносмилането и метаболизма – тялото трябва правилно да изразходи натрупаните хранителни вещества, за да произведе енергия. Тук е важната и незаменима роля на мултивитамините и минералите, за функцията не метаболизма на мазнините, въглехидратите и протеините;

  • поддържат сърдечно съдовата система – мултивитамините и минералите помагат при възпаления и намалят риска от сърдечни заболявания;

  • грижат се за здравето на костите – може да се предпазите от заболяване като остеопорозата, ако навреме започнете да приемате добавки съдържащи основни мултивитамини и минерали. Калций, магнезий, фосфор и витамин D, помагат на тялото да усвои ценните вещества от храната.

Грижете се правилно за здравето си и се консултирайте със специалист, какви мултивитамини и минерали е добре да приемате.

Специалистите съветват винаги да четете упътването на опаковката или да се консултирате с лекар, ако смятате да използвате мултивитамини и минерали. Някои от тях е добре да се взимат преди хранене на гладно, докато други задължително трябва да са на пълен стомах. Препоръчително е да изградите рутина и навици за правилната употреба на мултивитамините и минералите. Трябва да се отнасяте отговорно към хранителните добавки, които използвате, за да се усвоят правилно от организма и да забележите положителен ефект от тях.

*публикация

ПРОЧЕТИ

Back to top button