ПОЛИТИКА

Избори 2 в 1: Тома Биков произнесе присъдата на ротацията след меморандума на ПП-ДБ

„Към настоящия етап не виждам изгледи ротацията да мине“ – това заяви депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Коментарът на Биков дойде в отговор на двата последователни брифинга, които направиха Атанас Атанасов и Кирил Петков в кулоарите на Партийния дом.

Единият призова ГЕРБ да се върнат на масата на преговори за ротацията, без да поставят червени линии, а .

Биков изтъкна, че  за ротацията не е покана за преговори, а по-скоро опит за саботаж на преговорите за ротацията. „Ако се вгледате в него, ще видите, че е датиран март-декември 2024 и в този период ще се бори корупцията, ще се създава ефективно управление и след декември пак трябва да се прави ротация и да се върнем в сегашното положение“, критикува Биков, който недоумява защо за 9 месеца се определят или датират приоритети за промяна, а за след това не се предвиждат нови.

Той смята, че ПП-ДБ демонстрират липса на политическа култура. „Не се пуска един хвърчащ лист, в който предложението е да се раздели държавата. Всички други общи приказки за борба с корупцията са сложени, за да се опакова в някаква по-лъскава опаковка предложението двете партии да си разделят държавата без преговори“, коментира Тома Биков, цитиран от News.bg.

Според Тома Биков е много странно, когато Кирил Петков говори за семейства и регулатори в други партии. През последните 2 години, колкото семейства от ПП влезли в управлението под една или друга форма, не е имало през последни 30 години, посочи той. ГЕРБ-СДС станали свидетели на семейство Лорер и други семейства, които съставляват гръбнака на ПП.

Иначе от ГЕРБ-СДС са готови за избори 2 в 1 през лятото – предсрочни парламентарни избори заедно с европейските избори.

ПРОЧЕТИ

Back to top button