ИКОНОМИКА

Известна в цяла Германия компания за напитки удари кепенците

Поредицата от фалити на реномирани и традиционни компании в Германия продължава с пълна сила. Шок беше вълната в строителния бранш – както и несъстоятелността на световен пазарен лидер като Германия.

Напрегнатата ситуация дори доведе до регистрирани до 30 фалита за една седмица. Сега още една известна компания е посечена: нова фабрика е обявила фалит, съобщи съдът по несъстоятелността в Хале.

Стартъпът за храна е основан през 2017 г. от Джени Мюлер и набира популярност от 2019 г. насам с продукта си, т. нар. „Любима вода“.

Продукти, продавани в цяла Германия, като „вода с лимон и мащерка“ или „къпина с лимонена трева“ намират място на рафтовете в Rewe и други вериги.

„Въпреки преговорите и търсенето на инвеститори, всичко приключи“, каза синдикът Кристиан Хайнце пред Mitteldeutsche Zeitung.

Компанията произвежда до 150 000 бутилки на месец от своите води с аромат на билки и плодове до лятото на 2023 г.

Но погледът към числата изглежда драматичен: компанията „никога не е реализирала печалба“, продължи Хайнце.

„Продажбите не отговаряха на разходите.“, лаконичен е той.

Освен напитки, фабриката произвеждаше и плодови салати.

Те оптимизираха срока на годност чрез специален процес на запазване на свежестта – и по този начин да спечелят предимство. Но напразно: „Просто не проработи“, каза основателят Джени Мюлер.

Компанията определено имаше шанс на пазара: „Продуктът се оказа добър. Но не се намери човек, който да иска да поеме фирмата. „Няма изгледи за бъдеще“, цитира Mitteldeutsche Zeitung думите на синдика.

Превод  и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button