МИСТЕРИИ

Икономическият министър разкри кой може да му вземе главата при ротацията

Министърът на икономиката Богдан Богданов заяви, че въпросът дали той ще остане начело на стопанисваното от него ведомство след ротацията ще решат министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

И поясни в ефира на Нова тв, че работата и приоритетите, които са очертали в икономическото министерство са за срок далеч след ротацията.

На въпрос ще бъде ли закрита ДКК, той отговори следното: 

„Видели сме корупция, сигнализирани са компетентни органи. Общият размер на сумите, които са възложени без обществени поръчки директно на определени компании е приблизително 800 млн.

лв. Имаме съмнения как са възлагани. За част от сумите прокуратурата каза, че няма основание да образува производство. Сезирали сме и съда. Имаме пълна подкрепа от премиера и вицепремиера за всичко което правим до момента“.

Той коментира и ще бъде ли реформирана Комисията за защита на потребителите.

„Това ръководство е тотално компрометирано. Предложили сме екип, обсъждат се в момента конкретните кандидатури, чака се решението на съда за смяната, която е извършена от служебния кабинет. КЗП ще е основният орган, който ще защитава интересите на потребителите при плавното преминаване към еврозоната”, поясни той.

Микроблейдинг

ИЗТОЧНИК:Икономическият министър разкри кой може да му вземе главата при ротацията

ПРОЧЕТИ

Back to top button