ОБЩЕСТВО

Калин Стоянов с извънредни разкрития за акцията в клуба на Мартин Нотариуса

В МВР се извършва проверка за това какви сигнали, явни и оперативни, има за Мартин Божанов-Нотариуса. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Той добави, че резултатите от нея вероятно ще бъдат представени на временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.  

От думите му стана ясно още, че докато е бил директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“(ГДБОП), действително е работено по Мартин Божанов и престъпната група, от която той е бил част.

припомня, че в сряда прокуратурата и полицията извършиха обиск в клуба, свързван с Мартин Божанов, като са иззети различни материални носители и компютри.

Шефът на МВР с ексклузивни разкрития за акцията в частния магистратски клуб на Нотариуса

За клуба стана известно след убийството на Божанов. Прокуратурата съобщи, че от 2023 г. работи по досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари.

Работата по случая е започнала, след като в края на 2022 г. в прокуратурата постъпва преписка от ГДБОП, образувана по сигнал, където се споменава за съществуването на такъв клуб. Прокуратурата ще проверява и дали в клуба са ходили магистрати.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button