ЛЮБОПИТНО

Катастрофата е неизбежна: Как действа тайното световно правителство “Скритата ръка“

Артемий Иванович Череп-Спиридович – военно-морски генерал майор в оставка – е роден през 1868 г. в Русия и е потомък на древен аристократичен род. Още преди Първата световна война той предупреждава руските и германските управници, че предстоящата война няма да бъде от полза за нито една от двете страни.

Руснакът провежда задълбочени изследвания, за да промени установените възгледи за историческите събития, резултатите от които записва в книгата си „Скритата ръка“ – тайното световно правителство“.

Тя излиза през 1926 г. в Ню Йорк, а основната ѝ тема е много актуална и днес, пише „Труд“.

Оптимизмът е опасен

В навечерието на Първата световна война Череп-Спиридович пише: „Преобладаващият в Щатите оптимизъм, произтичащ от увереността в собствената й сигурност, в момента няма достатъчно основания. Америка трябва да осъзнае опасността и да бъде подготвена за всяко развитие.“

По думите на руския публицист, Световното правителство „не въвлича Америка във войната, докато руският цар (поддържащ приятелски отношения с Щатите) не е свален“. Дори Chicago Tribune на 27 юли 1922 г. публикува слуха, че юдео-монголският съдия Луис Дембиц Брандейс (1856-1941 г. главен съдия на Съединените щати от 1916 г. до 1939 г.) е назначен на поста от президента Удроу Уилсън. „Лидерът на американските ционисти контролира Белия дом чрез секретна телефонна линия, а евреинът Бърнард М. Барух буквално „плюе“ в лицето на Сената на САЩ, заявявайки, че той има върховната власт в Америка.“

Бернард Манес Барух (1870-1965 г.) е американски милиардер, банкер и борсов брокер, евреин. Доживял до 95 години. Неофициалният му прякор е „съветник на шестима президенти“. На негово име е кръстен колеж в Ню Йорк, Baruch College. „Световното правителство принуди Америка да влезе във войната без съгласието на американската нация чрез оказване на натиск върху „американската“ преса!“, пише Череп-Спиридович.

Катастрофата е неизбежна

„Днес целият свят е въоръжен срещу Америка! Единадесетият час на Щатите удари! Обръщам се към американците по същия начин, по който се обърнах към руския цар във вестник „Земщина“ в Петроград на 24 август 1916 г.: „Катастрофата се приближава като ураган; всяка секунда е от значение. Помирете християнските църкви, обявете създаването на славянски съюз и ще бъдете спасени.“

Преди началото на Първата световна война руснакът предупреждава, че „още по-ужасна катастрофа заплашва Америка, крепостта на Бялата раса. За американците има две опасности: първо – Световното правителство действа и второ – Планира се Втората световна война. На онези, които са убедени, че Америка е твърде силна и богата, за да бъде завладяна, посочвам Русия, която не е завладяна, но е истински ад на земята.“

Спиридович посочва какви са причините за бедствието, сполетяло Русия в началото на миналия век! „Тя пренебрегна предупреждението на Христос и позволява на евреите да управляват. Не виждаме ли подобна грешка в Америка днес (20-те години на XX век)? Антантата е създадена във Вашингтон.

Според бившия сенатор Кабът Лодж това тласка Китай, Германия, Русия и Италия към мълчаливо споразумение за създаване на „контраалианс“ и нищо не може да попречи на Англия, Япония, Мексико и други правителства да се присъединят към този съюз. Защото всички те са под влиянието на Силите на Сатаната, които управляват света и под техен натиск ще обявят война на Америка“, предупреждава руснакът.

„Обвиненията срещу Европа и отказът да се присъедини към нейната Асоциация водят до обединение на евразийците. То (Световното правителство) поробва и подвежда своите и чужди политици. Неговата основна спешна задача е да повтори опита, направен през 1861-65 г., и чрез унищожаване на Съединените щати да „унищожи“ християнската цивилизация“, допълва Спиридович.

Краят на Европа

В началото на миналия век в книгата си „Скритата ръка“ – тайното световно правителство“ Артемий Иванович споменава и за заплахата надвиснала над Европа (и над цялата Бяла раса): „Бедствие заплашва да избухне в Европа, освен ако тя не намери финансова подкрепа в чужбина и най-вече в Америка. Англия следва политиката на Дизраели, т.е. най-агресивната и измамна политика от всички досегашни. Самият Дизраели беше просто инструмент в ръцете на Ротшилд“, казва Спиридович.

Артемий Череп-Спиридович пише за заплахата, надвиснала над Европа и Америка още в началото на миналия век.

В книгата си руснакът цитира писмо на китайският сенатор Ией Линг, който пише: „Ако вие (Бялата раса) се осмелите да смятате исканията на Китай за прекомерни и неразумни, Китай, с население от 400 000 000 души, ще се обедини с по-слабите и по-малобройните раси от Азия, потиснатите народи от Европа и Африка, ще се срещнат на бойното поле с Бялата раса и по време на битката ще разрешат проблема. (Ню Йорк Таймс, 25 август 1924 г.).“

Руснакът публикува още няколко цитати на известни политически лидери, които са много актуални и днес: „Мюсюлманският свят е на прага на въстание! Всички привърженици на исляма (250 000 000 души) са готови да се разбунтуват“ (г-н Лосроп Стодард в Scribner’s).

„Ислямският свят няма да спре усилията си и няма да прибере мечовете си, докато всички мюсюлмански страни не получат пълна независимост. (Мустафа Кемал, юдео-монголски диктатор на Турция).

„Ние, евреите, все още сме тук, последната ни дума още не е казана, окончателното ни постижение все още не е осъществено, нашата победоносна революция все още не е осъществена.“ (Д-р Оскар Леви).

В началото на миналия век руският генерал Череп-Спиридович твърди, че може да цитира безброй подобни твърдения за предстоящи катаклизми, но по думите едно е сигурно: „агентите на Скритата ръка ще се възползват от ситуацията и ще превърнат въстанията в грабежи и масови убийства.“

ПРОЧЕТИ

Back to top button