ОБЩЕСТВО

Кирил Петков отговори на най-задавания въпрос за мандата на ПП-ДБ

Целият отбор ще идем при президента. Академик Денков ще вземе папката. Това заяви бившият премиер и съпредседател на Продължаваме промяната Кирил Петков в ефира на bTV.

„Това, което се видя вчера, че дори последният ни опит да спасим държавата, остана неуспешен.

Ще върнем папката празна. Сега отиваме с чиста съвест да върнем мандата“, каза посочи Петков.

Лидерът на ГЕРБ издаде грозен пазарлък на ПП-ДБ, дали шокиращо име на жена за шеф на МВР TV

„Знаем, че едни избори няма да доведат до нещо по-хубаво, ще загубим едни 100 милиона на хората, няма да има по-различни резултати и ще сме пак в тази ситуация“, смята той.

„При тях е много интересно. Господин Борисов идва от силови структури и той разбира само от сила, но не от физическа. Вчера имаше комисия за Нотариуса. Хамид Хамид се опита да я блокира“, започна да обяснява Петков.

Жесток скандал между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ по време на комисията за Нотариуса TV

Водещите обаче го контрираха, че Хамид е от ДПС.

Тогава Петков се опита да се измъкне. „Ако са честни ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на избори. Може би съм ходил над 100 пъти пред Борисов, само един път не е канил Пеевски при него. Окей, говорили сме, но как се взимат решенията“, призна Петков.

По думите му изборите трябва да са 2 в 1. „Така и така хвърляме държавата в хаос“.

На въпрос кой е провалил преговорите, съпредседателят на ПП се върна да обяснява още за спора за външен министър, което беше първата причина за раздор за ротацията. „За външния министър имаше 2 документа, в единият пишеше, че тя трябва да е външен, в другия – да не е. „Борисов е средна ръка стратег, не е невероятен. Той не може да си представи свят с европейски съд, европейска прокуратура, него го е страх.“, заяви Петков. 

Той проговори и документа, който са обсъждали с председателя на ДПС Делян Пеевски за регулаторите.

Габриел потвърди: Петков и Пеевски са съгласували текстовете за регулаторите в споразумението

„В моя разговор с Делян Пеевски казах, че ние държим да няма ексклузитет на отделни партии. Те имат свои избиратели, но да нямат запазено място на масата. Той се съгласи. Чак тогава ГЕРБ можа да направи промяната“, каза Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button