ОБЩЕСТВО

Лечков нахока Цънцарова по БТВ

Кадър БТВ

Лечков на няколко пъти се поскара на Мария Цънцарова и Златимир Йочев.

Във вашето студио влиза един, който се нарича адвокат и иска затвор. Градев не е такъв. Вие съд ли сте? Защо го позволявате това, попита бившият кмет на Сливен

Скандално разкритие за раздаване на пари преди конгреса на БФС, на който ще се гласува оставката на Борислав Михайлов и ще се избере нов футболен бос, направи Йордан Лечков.

На въпроса дали е информирал за това прокуратурата, бившият халф, който е и настоящ член на изпълнителният комитет на съюза, каза в „Тази сутрин“ по бТВ, ако иска, да се самосезира, цитира Флагман. 

След като водещата Мария Цънцарова го пита дали се слага край на ерата Михайлов във футбола, той заяви, че никой от тяхното обкръжение няма да се кандидатира за шеф на БФС. 

„Бих подкрепил всеки, който се ангажира да направи нов стадион, да се промени закона за спорта, за да се признават разходите. Ако делегатите изберат Димитръ Бербатов, ще го видим дали не става въпрос за подмяна вместо промяна, т.е. на „стани да седна“. Замириса им на власт някаква. Ето ние ги изненадахме и те започнаха да се карат“, заяви бившият футболист на ФК Сливен, ЦСКА, Хамбургер Шпортферайн, Олимпик Марсилия и Бешикташ.

„Веднага след конгреса, на който не бе избран Любо Пенев дойдох при вас и ви казах, че се раздават пари и то не от нас. Какво стана? Забравихме. След две година и половина пак ви го твърдия. Публична тайна е“, подчерта той.

„Тези хора сами се обявяват за кандидати. Трябва футболен клуб да ги издигне“, обясни Лечков. 

„Президентът е пръв сред равни. Изпълкомът е този, който взема и утвърждава решенията и тогава се действа, а той не е вземал решение Михаил Касабов да се вписва в Търговския регистър като и.д. президент на БФС“, добави той.

ПРОЧЕТИ

Back to top button