ОБЩЕСТВО

Нашенци попаднаха в унгарски капан, бременни и деца блокирани на граница СНИМКИ

Повече от четири часа наши сънародници са блокирани на сръбско – унгарската граница. Това съобщиха очевидци на драмата за БГНЕС.

Няма обяснение на властите на какво се дължи забавянето.

Хората споделят, че опашката е огромна, а сред пътуващите има бременни жени и малки деца.

„Организирана екскурзия, която пътува за Австрия, Виена. Автобусът е пълен с деца. Има, доколкото разбрах, в един от другите български автобуси и бременна жена. Нямаме толкова храна вече достатъчно, нито вода.

Звъняхме на посолството в Унгария, където ни отговориха, че текат сериозни проверки, предвид че Унгария е външна граница на Шенген за емигранти, но до момента в нито един от автобусите не виждаме действително да текат проверки. Просто битката около 25 автобуса стоят блокирани и не се случва абсолютно нищо.

Унгарските власти абсолютно никакви обяснения не ни дават. Търпението на всички се изчерпа. Децата са вече изморени, изнервени и гладни. Нямаме тоалетна дори. Буквално сме в нищото. Ужасно е“, казва една от пътуващите пред БНР.

Във връзка с информацията за блокирани българи на границата между Сърбия и Унгария, която традиционно е една от най-натоварните поради факта, че е Шенгенска, от Посолството ни в Унгария пред БНТ, че са в постоянен контакт с нашите сънародници.

По последна информация някои автобуси, превозващи българи по маршрута, вече са потеглили.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button