МИСТЕРИИ

На Коледа си отиде известен български журналист Онлайн информация и резюме

Булфото

Фоторепортерът Цветан Томчев е починал на Коледа. Тъжната вест съобщиха колеги журналисти във фейсбук. Томчев е умрял в съня си на 63 години.

„На големи църковни празници си отиват хора с чисти души.

Но това не ме успокоява, особено когато си отиват хора без време. Тази нощ в съня си от тази свят си е отишъл моят приятел и съидейник Цветан Томчев“, написа Горан Благоев.

Цветан Томчев е роден през 1960 г. в Ловеч. Завършил е фотография в „Юлиус Фучик“ в София и българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Има 30 години стаж като фоторепортер.

Автор е на документални филми и книги, има 4 самостоятелни фотоизложби и е носител на награда от Национален фотоконкурс в НДК – 1991 г., награда от Национален блиц-конкурс за пресфотографи – Габрово 1995 г., първа награда за фотожурналистика от конкурса на „Кодак“, награда „Черноризец Храбър“ за фотожурналистика от Съюза на издателите в България през 2003 г., пише „24 часа“.

Организатор е на националната изложба за българска фотожурналистика БгПресФото от 2002 г. насам. От 2009 г. е хоноруван преподавател в „Арт колеж по екранни изкуства“ и НБУ по специалността „Фоторепортер“.

The post На Коледа си отиде известен български журналист appeared first on 7DENA.COM Прочети.

Ако На Коледа си отиде известен български журналист представлява интерес за вас, може да погледнете връзката
Гледай На Коледа си отиде известен български журналист Онлайн , в която да получите повече информация за филма, възможности за гледане и разбира се превод на български език.

Не забравяй да споделиш публикацията с твоите приятели в социалните мрежи !

ИЗТОЧНИК:
Гледай На Коледа си отиде известен български журналист Онлайн

Микроблейдинг

ИЗТОЧНИК:На Коледа си отиде известен български журналист Онлайн информация и резюме

ПРОЧЕТИ

Back to top button