ЛЮБОПИТНО

Огромно чудовище: Рибар улови рядка риба, не е за вярване какви зъби има СНИМКИ

В САЩ мъж улови риба с уста, пълна с „човешки зъби“, която стана рекорден улов в щата Мериленд. Овчеглавата риба, известна още като рибата затворник, тежи 16,6 фунта (малко над 7,3 кг), пише Daily Star.

38-годишният Брайън Съмърлин бил изненадан да намери риба с уста, пълна с „човешки зъби“. Според него тя изглеждала като огромно чудовище.

Мъжът ловил риба в Танжер Саунд край бреговете на Мериленд, когато хванал риба, която дори не можел да повярва, че съществува. Американецът си помислил, че огромното същество му се „усмихва“.

Изданието отбелязва, че овчеглавата риба е трудна за улов, доста често тя краде стръвта на рибарите и просто отплува. Този път обаче Брайън имал късмет и една от тях се хванала на въдицата му. Рибарят останал доволен от уникалния си улов.

„Това са удивителни риби, които са се адаптирали към храната, която ядат. Те имат предни зъби, които могат да използват, за да отхапят ракообразните от всяка подводна структура. Те също имат зъби, подобни на кътници в горната и долната част на устата, за да се справят с ракообразните.

„Дъщеря ми иска да запази тези челюсти, за да ги сложи под възглавницата си за феята на зъбките, защото изглеждат точно като човешки зъби“, казва американецът.

Превод и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button