ОБЩЕСТВО

Организатори разкриха какво представляват суингър партитата в Белград

От години суингър партитата се провеждат като „публична тайна“ в Сърбия и се организират далеч от очите на обществеността и на различни места.

За повечето хора този вид забавление е табу, но запознати твърдят, че се практикува от повече двойки в страната, отколкото се предполага.

Журналистически екип се е свързал с организаторите на суингър партита в Белград и е разговарял със случайни посетители на подобни сбирки, пише „Курир“.

Те са изяснили как контактуват, как се организират, кои са най-честите посетители, какви правила трябва да се спазват и по какъв начин се поддържа дискретност.

Покана за луксозно парти в Дедене

Една от поканите за този тип събиране включва подробности за настаняване, цени и резервации. Има такса за влизане в мястото, където се провежда партито и има правила за поведение, които присъстващите трябва да спазват. „Суинг партита в луксозни апартаменти в Дедине. От 22 до 5 сутринта.

Ние правим бизнес от много години на високо ниво. Релаксът, забавлението и свободата са важни за нас. Няма място за напрежение. Помещенията от 280 кв. м. разполагат с 11 отделни стаи за тези, които искат малко интимност, както и две основни стаи с бар, 3 сауни и 4 джакузита. Броят на местата е ограничен до 70.

Цените на билетите са:

Индивидуални: 75 евро

Дами: 20 евро

Двойки: 35 евро

Билетът включва – престой във вилата от 22:00 до 05:00, излизане с нашите дами от 8:00 до 12:00 всяка вечер, ние им плащаме, за да бъдат там, след това 4 напитки по ваш избор безплатно, всички стаи, сауни, джакузи, както и неограничен брой презервативи. Моля само сериозни хора и без излишни въпроси! Благодарим. РЕЗЕРВАЦИИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!“, се посочва в поканата.

Черна гора през лятото, Копаоник през зимата

Според организаторите, това е парти във вила, но има много други начини за организиране на подобни събирания. „Нашето парти се организира в малко по-отдалечена част на града, в луксозна сграда. Обикновено ни посещават от 50 до 100 души, които са разпределени на първия и партерния етаж.

Суингър сбирките могат да бъдат и на частни места в къщи, в барове, които са отворени за всеки желаещ, както и в клубове, където се плаща месечен членски внос“, обяснява събеседникът на изданието.

Според него, някои суинг партита се организират за по-малък брой хора и се крият зад името на луксозни спа центрове. Обикновено са предназначени за две или три двойки.

„Един от вариантите е по-големи събирания във вили в Черна гора през лятото, на Копаоник и Златибор през зимата, а през останалата част от годината в Белград, главно в Дедине и Сеняк.

Много богати мъже и по-млади момичета идват на такива партита Те могат да бъдат и частни партита, на които можете да влезете само с покана или препоръка. Има и друга възможност, която е винени събирания в отделни стаи на определени нощни клубове в Белград“, разкриват организатори.

Предоставят ли посреднически услуги?

Според тях, голяма част от организаторите на партитата са „в сивата зона“, но изпитват трудности да се регистрират. Те твърдят, че момичетата, на които им се плаща да бъдат на суингър партито, не са задължени да влизат в сексуални отношения, а идват като гости и се държат като всички останали посетители.

„Може да бъде и посредническа услуга, ако някой е сам и няма половинка, която да вземе със себе си. Навсякъде важат едни и същи правила, всичко е доброволно, „не“ означава „не“, забранени са партита за лица под 18 години и хора в нетрезво състояние.

Няма докосване без разрешение, снимане и записване, както и всичко, което нарушава дискретността. Единственият регистриран суинг клуб беше в Горни Милановац, но не се съмнявам, че ще има още“, казва организатор.

Има суинг клубове, които работят от години и са развили бизнеса си толкова много, че всяка седмица имат над 300 гости и организират няколко различни партита едновременно, казва той.

„Това са големи пространства, където се организират суингърски сбирки с маски, където идват хора, които искат да защитят самоличността си. Обикновено това са хора, които идват за първи път и нямат опит в подобен тип партита.

В същото пространство се организират други партита, които изискват определен дрескод, който може да бъде елегантен, атрактивен или какъвто и да е, всичко зависи от темата на партито. Всички те са добре посещавани и като цяло струват повече от обичайните суинг събирания“, казват организаторите.

Идват хора над 30-годишна възраст

SK (36) е един от посетителите на този вид забавление, което е непознато за повечето хора. Както казва, от няколко години практикува подобни партита със съпругата си и твърди, че там идват „съвсем обикновени и нормални хора“.

„Като цяло имат около 50 гости в пространството, което има етаж и партер. Местата са оборудвани с луксозни мебели, чисти, подредени и с голям брой бани, чисти кърпи и хигиенни продукти. Двойките, които идват са предимно над 30 години, работещи, в добро здравословно и финансово състояние и много рядко съм виждал по-млади хора.

Има и редки ситуации, в които някой се е държал неадекватно.Когато се случи нещо такова, охраната е там, за да изведе такъв човек от обекта “, казва SK

Негативни преживявания

Има обаче и негативни преживявания сред посещаващите суинг партита. Това най-често се случва, когато организацията не е подходяща и когато хората, които идват, не спазват правилата за дискретност.

„Веднъж с жена ми отидохме на парти, което се проведе извън Белград. Отвън мястото изглеждаше зле, като някакво мазе. Всъщност това беше кафене, чието предназначение беше променено за нуждите на суинг партитата.

Повечето от гостите бяха над 50 години. Заведението беше малко и нямаше баня. Нямаше нищо провокативно. По-късно чух, че имали охранителни камери и използвали записите, за да изнудват определени гости“, казва SK.

Социалните мрежи и сайтовете за суингъри обаче промениха тази ситуация, защото има възможност посетителите да бъдат информирани за всяко място, на което отиват.

„Там хората, които практикуват суинг събирания, оставят коментари за партита. Могат да се посещават интернет профили на посетители, което е много добре. Такива профили могат да бъдат публично публикувани, ако някой се е държал неадекватно и е създал проблеми. Това прави много по-лесно намирането на двойки и намалява риска те да попаднат в неподходящи ситуации“, казва SK

ПРОЧЕТИ

Back to top button