ЛЮБОПИТНО

Ох, че вкусно: Мързелива баничка със зеле, семейството ми я иска постоянно

Повечето баници отнемат значително време за приготвяне, но зелевият пай с обилен пълнеж от пилешко филе е приятно изключение от това правило.

Вече не редя и не навивам корите, намерих цаката на вкусната баница

Може да се приготви само за няколко минути: просто сложете задушеното зеле във форма, залейте го с тестото и е почти готово.

Убедени сме, че няма човек, който да не се влюби в това лесно и бързо ястие, вкусът е уникален и е перфектен, ако сте решили да не спазвате Великденските пости.

Продукти:

800 г зеле

100 г моркови

500 г пилешки гърди

3 яйца

100 г брашно

100 г кисело мляко

4 г бакпулвер

1 ч. л. сол

1-2 броя зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Обелете и измийте зелето и морковите. Нарежете зелето и морковите, посолете и разбъркайте. Нарежете зеления лук.

2. Загрейте тиган на среден огън. Добавете малко масло. Поставете нарязания зелен лук в тигана и гответе за 30 секунди, докато омекне и ароматизира. Добавете нарязаните моркови и зеле в тигана. Разбъркайте, за да се смесят зеленчуците с лука и олиото. Добавете сол на вкус и оставете да къкри, покрито, на слаб огън за 15 минути, като разбърквате от време на време, за да не загори.

3. Докато зеленчуците се задушават, нарежете пилешките гърди на ситно.

4. В дълбока купа смесете яйцата, кисело мляко, брашното и бакпулвера. Разбъркайте, докато получите гладко тесто без бучки.

5. Постелете тава за печене с хартия за печене или я намажете с масло. След това изсипете половината тесто в тавата и я разпределете по дъното. След това половината от зелето се разпределя равномерно върху тестото. Следваща стъпка, разпределете нарязаните пилешки гърди равномерно върху зелето. Отгоре се разпределя останалото зеле. Завършете сглобяването, като изсипете останалото тесто, докато покрие равномерно цялата повърхност на баницата, пише 7kefa.com.

6. Сложете тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете 15 минути, докато баницата стане златиста.

Баницата със зеле може да се сервира както топла, така и студена. Ако сервирате горещо, оставете леко да се охлади преди да я нарежете. При сервиране студена, нарежете я на порции и сервирайте по желание с различни сосове или зеленчукови салати.

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

ПРОЧЕТИ

Back to top button