ОБЩЕСТВО

Проф. Витанов: Израел ще победи в Газа, но няма да успее да…

Математикът проф. Николай Витанов направи кратък анализ на ситуацията с политиката, военните действия и коронавируса към днешна дата.

Кратка информация за политиката и войната за 12 януари 2024 г.

Вчера ви стана доста интересно това, което написах за когниктивната война.

Да така е. Не гледайте, къде е горещата война. Тя е отделно. Целият свят е натопен в друга световна война – когниктивната война. Тя е и тук при нас и се води всеки ден.

Ето ви трите нива на тази война и нескопосоните действия на нашите юнаци, наричащи се “елит” и подбаучващите им други юнаци, наричащи се “интелигенция”.

Най-напред, войната се води на тактическо ниво. Това си е битката на информациите. Заливат ви с информации за успехи. Лъжат, хващате ги и продължават да ви лъжат. Защо? Гледай следващите две нива на когниктивната война.

Второто ниво е оперативното ниво. Това ниво е насочено към целта да се промени начина, по който възприемате информацията. Трябва да станете възприемчиви към информацията, която ви се подава от една информационна машина и невъзприемчиви към информацията, която ви се подава от друга информационна машина.

И да почнете да вярвате на морето от лъжи, с които ви заливат. Българинът обаче се оказва доста костелив орех на оперативно ниво. Добавете тоталната некадърност на самообявилия се “елит” и чудовищната некадърност на подбауцващата “интелигенция” и ей защо на оперативно ниво нещата не вървят.

Каква е голямата цел на когниктивната война? Нея може да я видите, като отидете на стратегическото ниво на когниктивната война. Там се вижда, че това е война срещу мирогледа ви. А защо трябва да се води война срещу мирогледа ви? Защото мирогледът е важна съставна част от вектора на хронотопа на един етнос.

Мирогледът е съвкупност от идеи и представи за света и за мястото на човека в него. Срещу тези идеи си води война и тази война ни засяга. Тълпи от “експерти” ви се поднасят по телевизията, за да ви промиват мозъците и да ви променят мирогледа. Погледнете наведения и предаващ ви и продаващ ви всеки ден “елит”.

Войната срещу мирогледа вече е доста напреднала. Целта е да се измени мирогледа ви и по този начин да се промени основна етническа характеристика на етноса. Затова си имате “елит”, който ви продава и предава всеки ден. Затова са и “експертите” от подбутващата интелигенция. Тече война срещу вас и това е всеки ден и всеки час.

Експертната ми оценка я знаете – войната срещу вас се води тотално некадърно и на трите нива. Не се прави така, каза Витанов. Но как ще го разбират тия с носовете, орящи земята. Че те Абер си нямат какво е локотоп, хронотоп и хомотоп, че камо ли да си имат хабер как се променя вектор на хронотопа.

Йес-сърят, каквото им наредят и действат толкова некадърно, че на сериозните американски експерти вероятно лошо им става. Но и концепцията е сбъркана. Не става така – да пускаш национални предатели да продават и предават народа си на тактическо ниво ежедневно и същите на оперативно ниво да се мъчат да му променят възприемчивостта към информацията, а на стратегическо ниво да му променят мирогледа. По същество, несъвместими задачи. Затова, народът ги мрази и не ги слуша.

Караме нататък

И така, какво ни е нагласил дядо Маркс за днес?

Карл Маркс (ден 23)

…. За бюрократа светът е просто обект, който той може да манипулира…..

Оставяме настрана интелигентните бюрократи, за които тази мисъл на Маркс не важи. Тя важи за политически назначените бюрократи, „калинките“ както им казва народа. И тъй, дон Калинко или доня Калинкита биват назначени политически на бюрократична длъжност. И се почва латиноамериканският сериал.

За дон Калинко и за доня Калинкита светът е просто обект, който те могат да манипулират. Така си мислят те. И започва пълненето на авгиевите обори. Глупост след глупост се произвеждат. Хващаме актуалния въпрос тъй наречените бежанци. Огромната чест от тия не са никакви бежанци, те са мигранти. При това, неквалифицирани мигранти.

Стратегическата цел на тия, които са поставили на власт некадърниците, които назначават дон Калинко и доня Калинкита, е да променят характеристиките на етносите.

И така, доня Калинкита трябва да натиска местния етнос за да му променя вектора на хронотопа (което доня Калинкита разбера се, не знае , какво е), а дон Калинко трябва да осигурява приток на „бежанци“. На оперативно ниво дон Калинко и доня Калинкита трябва така да манипулират общественото и индивидуалното съзнание, че то да стане възприемчиво към продукцията на пропагандната машина.

Тук всеки един вървят по няколко серии от сериала, защо дон Калинко и доня Калинкита са толкова некадърни и неподготвени, а информационната машина е толкова смотана и разбрицана, че резултатът е обратен – народът става по-невъзприемчив. И най-смешната част на сериала – тактическата.

Дон Калинко и Доня Калинкита мъчат да заливат народа с фалшиви новини. Ама то гигантски успехи. Хората си изпочупиха крака, ама видите ли, София перфектно почистена от снега. Паметника на Съветската армия нарязан с флекс, ама , видите ли, то реставрация. Дон Калинко и доня Калинкита обаче продължават да ръгат лъжите, щото са чували, че едно лъжа, занапа хиляда пъти, ставали истина. Така, де, ама това е половината от закона. Целият закон гласи

Закон на Витанов: Една лъжа, повторена хиляда пъти може да стане истина, само ако е поднесена правилно.

И понеже дон Калинко и доня Калинкита нямат подготовка да лъжат правилно, лъжат по байганьовски и народът бързо ги хваща. И латиноамериканският сериал продължава. Приятна гледане. Кукленото шоу е отделно.

Маркс е интересен, нали така. Не случайно доста го изучават на Запад.

Напред, към войните. Знаете, какво ви е прогнозирано – победа за Израел в Газа, но дълга война, поради добре развитата мрежа на Хамас. Проблемът за Израел също ви го описах – насреща стои голяма мрежа, включваща Хамас, Хизбула и други организации и части от тая мрежа са вън от Газа, намират се в Ливан и други страни от региона.

И тъй – мрежата на Израел срещу мрежата на палестинците. И двете мрежи не са малки и са захранвани от външни сили с големи възможности. Което предполага дълга и кървава война. Знаете прогнозата ми – Израел ще победи в Газа и доста ще унищожи палестинската мрежа там. Но няма да успее да унищожи цялата палестинска мрежа, чиито корени са далеч извън Газа.

И ето, както ви прогнозирах, войната между мрежите се разширява. Имаме авиационни удари по хутите в Йемен. Това е ескалация, а в същото време и признание, че трафикът в Червено море и Персийския залив има проблеми. Тези проблеми едва ли ще се решат с авиационни удари.

Наземна операция? Срещу войнствените племена в южната част на Арабския полуостров. Ще се намери ли прокси, след като саудитската армия, натъпкана със западно оръжие, не постигна кой знае какви успехи.

Нищо чудно, че тази война е затънала и се води вече 98-ми ден. Израелската армия постепенно прояжда отбраната на Хамас в Хан Юнис. Там израелската мрежа се очаква да надделее над палестинската.

Не толкова добри са перспективите при битака с мрежата в Ливан, където е Хизбула. Хутите една ли ще се уплашат. Може и да се уплашат, но трябва Иран да изчезне. А Иран няма да изчезне.

С две думи – тежък, завързан конфликт, далеч от решаване. Гордиев възел. Израелците искат да го разсекат, американците смятат, че могат да го развържат. Гледаме, какво има да става. А за развързването на възела, съм скептик.

Та така, ситуацията с тая война е закучена насред нищото. Очаквана военна победа за Израел с неяснота какво ще се прави след това.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

както видяхте, Ковида не ви развали празниците. Което ви беше прогнозирано дълго време, преди да дойдат самите празници. Какво е настоящото положение?

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 535 дни.

17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 549 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 638 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 638 дни. Но вероятно няма да съм жив да го видя това.

Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до средата на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.

Питате какво ще става след средата на месеца. Няма страшно, просто прогнозата е за две седмици напред. Програмите, които правят по-дългосрочните прогнози са спрени. Все пак, не се занимавам официално с това, имам си и друга работа. Гледайте броячите. Не са спрели да въртят нали. Ако се появи такава опасност, ще бъдете информирани навреме. А в средата на януари ще дойде прогнозата за следващите 2 седмици.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас. А като гледате как въртят броячите и докъде са стигнали, можете да сте сигурни, че един ден ще се появи и Хари Селдън. Може да е след 1000 години, но ще се появи. Развитието на обществото може да се предсказва математически. Това ви се демонстрира. Всеки ден.

ПРОЧЕТИ

Back to top button