ОБЩЕСТВО

Първи КАДРИ от извънредната ситуация в Карнобат

МВР предприе незабавни мерки за издирването на източника на замърсяването с отровен газ на атмосферата в северната част на град Карнобат. Припомняме, че преди час от кабелния завод „Борднетце“ са изведени над хиляда работници.

На място са специалисти на РИОСВ, които са взели проба от основната канализационна шахта в близост до завода. Разследването за изтичането на циановодорода е започнало днес преди обед, след като няколко души от района са припаднали и са потърсили лекарска помощ.

Това съобщава източник, цитиран от „Флагман“.

От ръководството на завода са категорични, че не използват циановодород при производството и настояват да се издири причинителят на замърсяването.

„Въпреки че нямаме касателство като инстанция по този случай, аз поддържам връзка с колегите от РИОСВ-Бургас. Опасност за общественото здраве няма.

Информацията ми е, че изтеклият в канализационната мрежа циановодород отива към пречиствателна станция и няма нужда от безпокойство. Няма никакво производство наоколо, в това число и самият кабелен завод, което да генерира подобен отпадък.

Няма настанени пострадали хора в болница„, каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Вижте какво се случва край завода. Районът се охранява от патрулни коли, има и пожарна в случай на влошаване на обстановката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button