ОБЩЕСТВО

Път като слънце: Огря ни, днес отварят ключова отсечка

От днес – 19 февруари, ще бъде възстановено двупосочното движение по път Е-79 между Мездра и Лютидол за всички видове превозни средства.

Обещанието беше дадено от председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов и инж. Йордан Вълчев – член на Управителния съвет на АПИ, които преди дни провериха обекта.

 

Пускането на отсечката се забави с 2 месеца и беше отлагано във времето от 15 декември за 15 януари, за да се стигне до днес.

От АПИ уточниха, че движението в отсечката ще бъде възстановено с временна организация на движението и в следващите дни строителят трябва да довърши всички необходими дейности, гарантиращи безопасното пътуване на шофьорите. 

С възстановяването на движението ще се облекчи трафикът в Северозападна България и международния коридор Видин – София. След като бъде пуснато движението на леки и товарни автомобили, ще остане изграждането на двата големи пътни възела на две нива – при Мездра и Дърманци, които се предвижда да бъдат готови до края на тази година.

ПРОЧЕТИ

Back to top button