ПОЛИТИКА

Румен Гечев изби рибата: Денков като каже “добро утро“, си поглеждам часовника

Депутатът от БСП Румен Гечев за пореден път нападна ПП-ДБ.

„Това са политически измамници. Излъгаха избирателите си. Щяха да чегъртат, никога нямаше да се занимават с ГЕРБ.

Обясняваха, че няма да изпращат оръжия, а изпратиха. Денков като каже „добро утро“, си поглеждам часовника.

Казаха, че ще чегъртат ГЕРБ, а те ги намазаха с масълце, покриха ги. Денков каза, че те и неговият министър Тагарев, няма да изнасят оръжие в Украйна, а изнасяме. Не трябваше и БТР-и да изнасят. Казаха помощ за украинците, а не оръжия и наливане на масло в огъня“, коментира той в ефира на bTV.

След той говори и за ситуацията в БСП.

„Изразът братоубийствени войни привлича внимание по медиите, но къде са тези войни. Онзи ден в националния съвет около 90 души гласуваха „за“, 7-8 души гласуваха „против“ и „въздържал се“. Каква война виждате? Ръководството на софийската организация грубо наруши устава на БСП. Националният съвет е решил какво да направи градския съвет. А градския съвет казва – „гледайте си работата, ние ще се прегърнем и ще си разделим комисиите с ГЕРБ“.

Браво, като нарушавате устава следват нови избори на ръководство в градския съвет. Коя партия ще позволи? Представяте ли си Бойко Борисов да даде нареждане в ГЕРБ и те да не изпълнят. При него са нареждания, а при нас са решения на националния съвет. Аз съм избран за член на националния съвет, за да защитавам интересите на партията, а не интересите на няколко ръководителя на софийската организация.

Който нарушава устава на партията, носи отговорност, тъй като ние имаме обществени ангажименти и си защитаваме интереса на избирателите“, посочи Гечев.

ПРОЧЕТИ

Back to top button